Betekenis van voorruit vervangen

Wat is voorruit vervangen?

Als autobezitter wil je natuurlijk dat de voorruit van je auto er goed uit blijft zien. Wanneer er een beschadiging in de ruit ontstaat is het dan ook zaak om deze te repareren. Vaak hebben we het dan over een sterretje in het glas. Dit belemmert het zicht en oogt minder mooi. Maar in welke situaties is een reparatie of complete vervanging van de voorruit vereist?

Waarom zou ik een sterretje laten repareren?

Misschien denk je een sterretje in het glas, dat is toch niet zo erg? Daar kan ik toch gewoon mee doorrijden? Dat is toch echt af te raden. Wanneer je niets doet zal de ster veranderen in een scheur en dan moet de hele voorruit vervangen worden. Waar je bij een sterreparatie maximaal 30 minuten moet wachten, kan een voorruitreparatie een stuk meer tijd vergen en het kost natuurlijk ook meer. Lees hier meer over voorruit vervangen kosten.

Wanneer het glas laten vervangen?

Enkel in gevallen dat het niet anders kan, zal men overgaan tot voorruit vervangen. Denk aan wanneer de schade niet geheel te repareren is en zichtbaar blijft of het gezichtsveld belemmerd blijft. 

Onzeker over de ruitreparatie?

We kunnen ons goed voorstellen dat je twijfelt over de beste reparatie na het zien van de schade aan je voorruit. Moet ik direct naar een autoglas specialist of kan dat ook in het weekend? En welke reparatie moet ik kiezen? Dit soort vragen worden snel en professioneel beantwoord door een ervaren voorruitreparateur.

Niet helemaal zeker of uw voorruit vervangen moet worden? Start de Carglass® schadebeoordeling en uw weet binnen enkele minuten of wij uw voorruit nog kunnen repareren.