Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van vogel

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is een vogel?

Vogels kennen we allemaal wel, maar wat is een vogel precies? Daar gaan we je nu meer over vertellen.

Gewervelde dieren

Vogels als een diersoort behoren tot klasse van de gewervelde dieren. Ze stammen af van de de reptielen, helemaal terug tot de dinosaurusssen. Op dit moment zijn er pak en beet 10.000 vogelsoorten. De meeste daarvan kunnen vliegen, maar er zijn ook soorten die dat niet (meer) kunnen, zoals struisvogels.

Eigenschappen van vogels

Als je een willekeurige vogel zou moeten beschrijven (kraai, kauw, duiven)  kom je al snel met deze eigenschappen: vliegen, vogeltrek, zang, eieren, veren en snavel. Niet zo verwonderlijk, want het hele vogellichaam is aangepast aan het vliegen. En dat zie je terug in de bouw van vogels, doorgaans zijn ze erg licht en hebben ze holle botten. bijvoorbeeld, eksters, kraaien, raven, of duiven of parkieten.

De vogeltrek naar het zuiden in de winter en naar het noorden in de zomer is ontstaan om vogels de kans te geven altijd in geschikt weer te verblijven.

Vogels leggen eieren voor hun voortplanting, dit in tegenstelling tot zoogdieren die het ei in de baarmoeder laten ontwikkelen tot de bevalling. Het ei wordt bevrucht en warmgehouden totdat het uitkomt. In het ei zit alles wat het embryo nodig heeft om te groeien tot de geboorte. En dat is best knap!

De afmetingen van bekende vogelsoorten kunnen een maatstaf zijn; Een duif is een stuk groter dan bijvoorbeeld een mus. Aan de poten, de snafel en andere uiterlijkheden kan je afleiden wat een vogel eet, waar hij verblijft en hoe zich gedraagd. Door de vele variaties erin zijn er prachtige verschillen tussen vogelsoorten te ontdekken.

Vogel als huisdier

Het kan erg leuk zijn om een vogel in huis te nemen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je vogel goed verzorgd wordt. Bij een vogelwinkel kan je vogels en vogelbenodigheden, zoals voer, kooien e.d. kopen en advies inwinnen over de verzorging van jouw nieuwe huisdier.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: