Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van voetverzorging

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Iemand die klachten heeft aan zijn voeten wil hier waarschijnlijk zo snel mogelijk een oplossing voor vinden. Een pedicure houdt zich bezig met de behandeling van kwalen aan de voet. Deze zogenaamde voetverzorging, die ook wel pedicurebehandeling wordt genoemd, vind plaats in een pedicuresalon. Afhankelijk van je kwaal kan een pedicure of voetverzorger je op voeten op een bepaalde manier behandelen, zodat het probleem wordt verholpen. Voetverzorging is overigens niet altijd medisch van aard, maar kan ook cosmetisch van aard zijn.

Ingegroeide teennagel

Een veelvoorkomende kwaal is de ingegroeide teennagel. Omdat de teennagels van sommige mensen bol groeien, groeit de nagel in het vlees naast de nagel. Dit veroorzaakt irritatie en pijn. Een pedicure kan het probleem verhelpen door het ingegroeide deel van de nagel af te knippen en een nagelbeugel aan te brengen. De nagelbeugel zorgt er voor dat de nagel niet opnieuw in groeit. Door niet te smalle schoenen te dragen, je schoenen zo min mogelijk te dragen en je nagels recht af te knippen , kun je ingegroeide teennagels voorkomen.

Eelt

Een ander veelvoorkomend probleem is (hardnekkige) eelt. Vrijwel iedereen heeft eelt onder zijn voeten. Eelt ontstaat door de constante druk op de onderkant van je voeten. In principe is een klein beetje eelt geen probleem en vormt het zelfs een beschermde laag. Toch kan veel eelt allerlei kwalen veroorzaken.  Een pedicure kan eelt behandelen en indien nodig ook verwijderen.

Cosmetische voetverzorging

Niet alle voetverzorging is medisch van aard. Je kunt je voeten, net als je je nagels laat verzorgen in een nagelsalon, ook cosmetisch laten verzorgen. Dat betekent dat je voeten in goede staat worden gebracht. Je nagels worden geveild, netjes afgeknipt en gelakt. Zeker in de zomer is cosmetische voetverzorging erg gewild. Als je op slippers loopt, wil je natuurlijk mooie verzorgde voeten. Een behandeling aan de pedicure doet wonderen  en je zal je meer op je gemak voelen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: