Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van vloerverwarming

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is de betekenis van het woord vloerverwarming?

Wanneer je in opstaat en over je vloer loopt is het heel aangenaam als deze is verwarmd met vloerverwarming. Hierover gaan we je nu meer vertellen.

Wat is vloerverwarming precies en wat zijn de voor- en nadelen ten opzichte van radiatoren?

Vloerverwarming verwarmd water middels een netwerk van leidingen, welke zijn aangesloten aan een CV. Vloerverwarming zorgt ervoor dat je vloeroppervlakte gelijkmatig warm wordt en is ruimtebesparend, in tegenstelling tot radiatoren. Daarom wordt vloerverwarming vaak gebruikt als vervanging van radiatoren en daarbij is het ook energiezuinig. Het opwarmen via vloerverwarming duurt echter wel langer, maar tegenwoordig kun je de temperatuur via een thermostaat op afstand bedienen. Omdat je bij vloerverwarming geen extra plek inneemt, heb je meer ruimte voor kasten en het plaatsen van hoge ramen. Een bijkomend voordeel van vloerverwarming is dat het werkt met stralingswarmte, hierdoor is de lucht schoner en is het beter voor mensen die last hebben van allergieën. Het plaatsen van vloerverwarming is vaak wel prijziger dan de aanschaf en montage van radiatoren. Wanneer je bijvoorbeeld al een vloer hebt liggen, zul je die eerst moeten verwijderen.

In principe is het mogelijk om vloerverwarming op elk type ondervloer te plaatsen. Dit wordt gedaan middel infrezen en binden op matten. Infrezen wordt vaak gebruikt bij bestaande vloeren en binden op matten bij nieuwbouw woningen, of grote verbouwingen. Bij het infrezen van je vloerverwarming worden de verwarmingsbuizen in de bestaande dekvloer gelegd. Hierdoor hoeft de dekvloer er niet uitgehaald te worden. Een ander bijkomend voordeel is dat je deuren ook niet ingekort hoeven te worden, omdat je geen extra opbouw hoogte nodig hebt. Bij binden op vloerverwarmingsmatten wordt er gebruik gemaakt van sleuven in de dekvloer en hierin worden de verwarmingsbuizen gelegd. De verwarmingsslangen zijn ingebonden op matten van gegalvaniseerd staal. Deze methode kan alleen worden toegepast als er nog geen dekvloer ligt.

Meer weten over vloerverwarming informatie in Rotterdam of direct vloerverwarming bestellen?

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: