Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van vliegengordijn

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Misschien heb je er wel eens van gehoord, misschien is het helemaal nieuw voor je. Een vliegengordijn is eigenlijk zoals de naam het al zegt, een gordijn die je in je deuropening hangt om vliegen buiten de deur te houden. Vliegengordijnen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Er is daardoor voor iedere deur een geschikt vliegengordijn te vinden.

Vliegengordijnen met gaaslamellen

Dit zijn misschien wel de meest bekende vliegengordijnen. Het gordijn bestaat uit een aantal lamellen van gaas die naast elkaar hangen, de lamellen hangen iets over elkaar heen om te voorkomen dat er alsnog vliegen tussen de lamellen door kunnen vliegen. Het gordijn houdt zelfs de kleinste vliegjes en muggen tegen en is daardoor een van de populairdere vliegengordijnen. Je kunt er eenvoudig doorheen lopen en ook wanneer je huisdieren hebt kunnen zij gemakkelijk door het gordijn heen lopen. De lamellen sluiten weer netjes achter je rug.

Nog veel meer gordijnsoorten

Naast de gaaslamellen zijn er uiteraard nog veel meer vlieggordijnen verkrijgbaar. Kattenstaarten, draadjesgordijnen, pvc hulzen (in veel verschillende kleuren en met leuke printjes), aluminium kettingen, gordijnen gemaakt van touw, bamboe of kunststof. Veel van de verschillende gordijnsoorten zijn ook nog eens verkrijgbaar in verschillende kleuren wat het mogelijk maakt om een vliegengordijn te kiezen die ook qua uitstraling helemaal bij je wensen past.

Waarom een vliegengordijn?

In de warmere maanden van het jaar willen veel mensen graag hun ramen en deuren thuis openen. Tijd om lekker te ventileren en de frisse voorjaarslucht in huis te halen. Helaas komen dan ook de vliegen, muggen en andere insecten al gauw weer tevoorschijn, iets waar we vaak minder blij mee zijn. Ze weten de weg naar binnen namelijk al gauw te vinden. Je kunt last krijgen van muggenbulten, gezoem om je heen en wanneer je eten aan het bereiden bent weten vliegen je ook al gauw lastig te vallen. Om dit allemaal te voorkomen kun je raamhorren voor je ramen hangen en een vliegengordijn voor je deur. Je kunt de deuren en ramen dan heerlijk open zetten, zonder dat je in huis gestoord wordt door vliegen, muggen en andere insecten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: