Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van visolie

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Gezonde voeding is de basis voor een goede gezondheid. Visolie supplementen kunnen hier een goede aanvulling voor zijn. Vette vis is namelijk belangrijk vanwege de gezonde visvetzuren die er in zitten. Maar hoe nuttig is het gebruik van visolie nou eigenlijk? Wij vertellen je er meer over. 

Wat is visolie?

Visolie is een olie die wordt gewonnen uit de lever van een vis. De olie is rijk aan de omega 3 vetzuren EPA en DHA. Deze vetzuren worden niet door het menselijk lichaam aangemaakt, vandaar dat het belangrijk is dat je ze binnenkrijgt via voeding, zoals vette vis of via visolie capsules. Een portie vette vis moet volgens het voedingscentrum elke week op het menu staan. Echter komt niet iedereen aan die hoeveelheden. 

Hoe gezond is het?

Een tekort aan de omega 3 vetzuren kan leiden tot uiteenlopende gezondheidsklachten, zoals gewrichtsklachten en hart- en vaatziekten. De vetzuren zijn niet essentieel, maar wel erg belangrijk voor de gezondheid. Eigenlijk heeft bijna iedereen baat bij het innemen van visolie pillen. De omega 3 vetzuren EPA en DHA dragen bij aan de algehele gezondheid. DHA is goed voor het gezichtsvermogen en de hersenen en draagt bij aan behoud van een normaal vetgehalte in het bloed. EPA is dan weer goed voor het hart en helpt een normale bloeddruk in stand te houden. 

Wat zijn de voordelen?

Er zitten een aantal voordelen aan het innemen van visolie. Hieronder zullen we kort op de voordelen ingaan. 

Hersenen

Het grootste gedeelte van de hersen-, zenuw- en oog weefsels bestaan uit DHA. Deze zorgen onder andere voor de regulatie van het leer-, denk- en spraakvermogen, de motoriek, het geheugen, de stemming en het gedrag van het menselijk lichaam. Om goed te kunnen functioneren is voldoende inname van DHA noodzakelijk. 

Hart- en bloedvaten

Het is belangrijk om voldoende omega 3 vetzuren in te nemen. Het innemen van omega 3 vetzuren zorgt voor een toename van het goede cholesterol HDL en verlaagt het slechte LDL cholesterol. Een goede cholesterol gehalte is dan weer goed voor de hart- en bloedvaten. 

Hormoonhuishouding

EPA is één van de vetzuren die in vette vis zit. De vetzuur EPA heeft een positieve invloed op hormoonschommelingen die mensen kunnen hebben tijdens een zwangerschap, de menstruatie of de overgang bijvoorbeeld. De vetzuur EPA dient namelijk als bestanddeel voor een aantal stoffen die een positieve invloed hebben op de productie van verschillende hormonen en enzymen.Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

arbeidsongeschikt
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: