Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van Vietnam

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Vietnam of in het Vietnamees: Việt Nam, is een land in Zuidoost-Azië. Met volgens de bevolkingstelling van 2021 98.176.244  inwoners. De grootste stad is het zuidelijke Ho Chi Minhstad (Thành Phố Hồ Chí Minh), het vroegere Saigon. Dit is echter niet de hoofdstad. De hoofdstad is het noordelijke Hanoi (Hà Nội).

Indochina

Vietnam bevindt zich op het grote schiereiland Indochina en wordt begrensd door de landen China, Cambodja en Laos. China ligt in het noorden, Cambodja ligt in het zuidwesten en Laos in het noordwesten.

Invloed van China

Vietnam is cultureel veel door China beïnvloed terwijl  haar buurlanden Thailand, Cambodja en Laos cultureel meer richting India leunen. Dat zie je ook terug in de architectuur en religie.

Herenigd land

Sinds de hereniging van Noord- en Zuid-Vietnam in 1976, na de Vietnamoorlog, is het land een socialistische volksrepubliek. De Communistische Partij van Vietnam heeft als enige politieke partij alle macht in handen, hoewel het land vanaf 1986 door politieke en economische hervormingen steeds meer bij de internationale diplomatie en de wereldeconomie is betrokken.

Vietnam als vakantiebestemming

Na een turbulent verleden is Vietnam nu een belangrijke toeristische bestemming geworden en dat is terecht. Het is een land met een adembenemende natuurlijke schoonheid en een rijk historisch erfgoed die je kunt bewonderen op interessante plaatsen, allemaal om van te genieten tijdens een vakantie in Vietnam. Vietnam is qua oppervlakte ongeveer even groot als Duitsland. De kustlijn strekt zich uit over 3445 kilometer langs de oostkust van de Zuid-Chinese Zee. In het binnenland maken bergen en tropische wouden elk 40% van het totale landschap uit.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Topografie
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: