Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van vibratietherapie

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
3.5
(2)

Vibratietherapie is een erkende therapeutische behandeling. Er wordt gebruik gemaakt van stimulerende vibraties om spierspanning te verminderen en om spierknopen te verwijderen. Door gebruik te maken van vibratietherapie kan de bloedcirculatie in bindweefsel verbeteren, hierdoor wordt ook de stofwisseling activiteit gestimuleerd. Vibratietherapie brengt trillingen over op het lichaam, deze trillingen zorgen ervoor dat spieren samentrekken en ontspannen worden. Sommige trillingen kunnen ervoor zorgen dat je lichaam meer osteoblasten aanmaakt. Osteoblasten zijn cellen die boten aanmaken.

Voordelen vibratietherapie

Vibratietherapie kan de bloedcirculatie helpen verbeteren, de botdichtheid verhogen, stress verlichten, gewrichtspijn verminderen, metabolisme bevorderen, spiermassa vergroten en verminderen van rugpijn. Er is echter meer onderzoek nodig op het gebied van vibratietherapie. Het blijkt echter zo te zijn dat het een aantal voordelen kan hebben bij de behandeling van bepaalde spieraandoeningen. Uit een vrij recent onderzoek kan we suggereren dat vibratietherapie botsterkte kan verbeteren en verhogen. Het kan ook botvorming stimuleren.

Vibratietherapie en triggerpoints

Een triggerpoint is een kleine samentrekking in de spier, dit wordt ook wel een spierknoop genoemd. Dit is vaak een verstijfd punt in het lichaam en voelt aan als een erwt of rijstkorrel die diep in de spieren zitten. Triggerpoints zijn vaak afgeleide pijn, dit houdt in dat je ergens pijn hebt terwijl de knoop ergens anders zit. Elke individuele triggerpoints heeft zijn eigen gebied waar de pijn naar toe straalt. Vibratietherapie kan ervoor zorgen dat deze triggerpoints verminderd worden als het samen met shockwavetherapie gebruikt wordt.

Vibratietherapie met een massage gun

Een massage gun, ook wel massage pistool genoemd. Dit is het perfecte voorbeeld van een apparaat dat vibratietherapie toepast. Door de verschillende standen van de Massage Gun kan je met harde trillingen diep tot de triggerpoints komen. Een Massage Gun komt met een aantal verschillende soorten opzetstukken voor verschillende plekken op het lichaam. Zo kan je er verzekerd van zijn dat je voor elke pijn de juiste tool hebt. Bezoek de website voor meer informatie over de Massage Gun.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 3.5 / 5. Stemmen telling: 2

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

arbeidsongeschikt
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: