Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van verticuteermachine

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De meeste particulieren zijn niet bekend met alle zware machines die voor grotere woon- en tuinklussen gebruikt worden. Totdat de dag komt dat je besluit zelf een grote klus uit te voeren en je je afvraagt hoe zo’n machine eigenlijk werkt. In onze serie artikelen over ‘de betekenis van’ focussen we deze week op de verticuteermachine. Wat is een verticuteermachine, hoe werkt het en wat kun je ermee? Mocht je een verticuteermachine willen huren, dan kun je bij Boels terecht.   

Wat is verticuteren?

Om te begrijpen wat een verticuteermachine is, is het natuurlijk eerst goed om te weten wat verticuteren is. Simpel uitgelegd is verticuteren het verwijderen van de vilt- en moslaag van een gazon. Dit is belangrijk om het gras goed en gezond te kunnen laten groeien. Nou zijn de meeste mensen zich wel bewust van wat mos is maar wat is een viltlaag? Dit is de laag die bestaat uit afgestorven organisch materiaal. Denk bijvoorbeeld aan verteerde bladeren die het gras verstrikken. Wanneer je gaat verticuteren doe je dit ofwel met een verticuteerhark of met een verticuteermachine   

Voordelen verticuteermachine

Een verticuteermachine is een stuk sneller en effectiever dan een handmatige hark. Wanneer je een kleiner gazon hebt dan is een handmatige verticuteermachine prima, maar bij middelgrote tot grote gazons kun je beter kiezen voor elektrische verticuteermachines. Je hebt ook machines die op benzine draaien maar die zijn vaak wat zwaarder dan elektrische machines. De op benzine verticuteermachines hebben vaak ook een opvangbak. Met deze opvangbak kun je het verzamelde organische materiaal makkelijker opruimen. 

Tips voor verticuteren

Een verticuteermachine huren is zeker de eerste paar keer slimmer dan kopen. Op deze manier kom je erachter welke machine het meest geschikt is voor jouw gazon. Wanneer je gaat verticuteren is het slim om met een aantal dingen rekening te houden. Het is een klus die je het best kunt doen in het voor- en najaar bijvoorbeeld. Wanneer het gras in rust is in de zomer is het beter om het niet te doen. Daarnaast heeft je verticuteermachine ook verschillende snijdieptes. Je moet deze snijdiepte aanpassen aan de conditie van je gazon. Over het algemeen is het verstandig om te beginnen met een ondiepe stand en daarna als het nodig is de snijdiepte te verhogen. Nadat je klaar bent met verticuteren is het slim om het gazon te bemesten en indien nodig graszaad in te zaaien om kale plekken te herstellen. Voor het onderhoud van de machine is het vooral nodig om de messen scherp en schoon te houden.    Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: