Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van verdovende huidzalf

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is verdovende huidzalf en waarvoor wordt het gebruikt?

Soms hebben we allemaal wat extra hulp nodig. Verdovende zalf is een vertrouwd middel voor gebruik bij een tattoo-behandeling, zodat je minder pijn ervaart van de naald. Het middel is ook te gebruiken als je juist je tattoo weg wilt laten laseren.

Gevoelloze huid voor het tattoeren

Bij tatoeages maakt de pijn deel uit van het proces en de meeste mensen kunnen het tintelende gevoel van een tatoeage tot een paar uur verdragen. Er kunnen echter bepaalde scenario’s zijn waarin de pijn ondraaglijk is, en je kunt ervoor kiezen om uw opties te verkennen om uw huid te verdoven voorafgaand aan jouw tattoo-afspraak. Sommige delen van het lichaam zijn bijvoorbeeld veel pijnlijker om op te tatoeëren dan andere, zoals de ribben, de bovenkant van de voeten en de achterkant van de knieën. Hoewel verdovende crème de pijn niet helemaal wegneemt, kan het helpen om het te verminderen en je tattoo-ervaring veel aangenamer te maken, vooral tijdens het begin van een lange tattoo-sessie. Een belangrijk ding om op te merken is dat voor langere tatoeagesessies (langer dan 1 uur onder de naald) de kans groot is dat de verdovende crème zal stoppen met verdoven, vooral als de kunstenaar de tatoeage wegveegt met chirurgische zeep.

Gevoelloze huid voordat de tattoo wordt weggelaserd

Als het gaat om laserverwijdering, kan de pijn ondragelijk zijn en veel specialisten op het gebied van laserverwijdering weigeren de procedure uit te voeren zonder dat de cliënt eerst een verdovende zalf op zijn of haar huid aanbrengt. Praat tijdens uw consult met uw laserverwijderingsspecialist en vraag wat zijn of haar beleid is voor de dag van de afspraak. Sommige specialisten zullen de verdovende crème daar hebben en deze vóór uw ingreep op je aanbrengen (hoewel hiervoor mogelijk extra kosten in rekening worden gebracht). Als jouw tattoo artist deze optie niet aanbiedt, of van je verwacht dat je het zelf al hebt aangebrach,t moet je zelf een verdovende zalf kopen.

Hoe breng je verdovende huidzalf aan?

Het aanbrengen van verdovende zalf is eenvoudig: maak de huid schoon waar je getatoeëerd of gelaserd gaat worden. Breng royaal aan op de bovenkant van de huid met je vingers of een spateltje. Zodra het hele gebied bedekt is, wikkel het dan in seran-wrap met plakband rond de randen om het strak te houden.

Wanneer moet u verdovende crème aanbrengen?

Timing is cruciaal. Het duurt ongeveer een uur voordat de verdovende zalf uitgewerkt is. Houd er dus rekening mee dat jouw tattoo artist mogelijk extra tijd nodig heeft en dat de zalf dan uitgewerkt is. Bespreek dit eventueel voor je behandeling, om de meeste pijn te voorkomen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

arbeidsongeschikt
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: