Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van verdelger

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een verdelger is een persoon die ongedierte of onkruid dood maakt. Verdelgen wordt ook wel eens bestrijden of uitroeien genoemd. Een verdelger geeft ook informatie over het bestrijden van ongedierte.

Taken van een verdelger

Een verdelger heeft verschillende taken. Een verdelger begint vaak met het inspecteren van een gebouw en het opzetten van een plan. Hierna zal hij beginnen met het voorbereiden van de omgeving en het behandelen van de ruimte. Waar nodig plaatst een verdelger vallen. Ook het verwijderen van de gevangen dieren hoort bij de taken van een verdelger. Na een behandeling geeft een verdelger advies over het voorkomen van een nieuwe plaag.

Ongediertebestrijding

Het bestrijden van ongedierte is niet makkelijk. Daarom kan het verstandig zijn een verdelger in te schakelen. Zij zijn gespecialiseerd in ongediertebestrijding en kunnen daardoor een stuk gerichter en effectiever te werk gaan. Bij ongediertebestrijding worden soms bestrijdingsmiddelen gebruikt. Verdelgers weten precies hoe ze met deze middelen moeten omgaan. Vaak mogen zij zwaardere middelen gebruiken dan de bestrijdingsmiddelen die in de winkel verkrijgbaar zijn. Een verdelger kan verschillende soorten ongedierte bestrijden. Zo hebben veel mensen last van insecten, maar ook plagen van ratten en muizen komen veel voor.

Voorkomen van ongedierte

Hygiëne in huis is zeer belangrijk om ongedierte te voorkomen. Voedingsresten moeten gelijk worden opgeruimd en voedselvoorraad kan het beste worden bewaard in afgesloten potten en bakken. Zowel insecten als ratten en muizen houden van naden en kieren. Belangrijk is daarom alle naden en kieren in huis te dichten met isoleerschuim. Datzelfde geldt voor kleine gaten in de gevel.

Ongedierte in de tuin

Ongedierte komt niet alleen voor in huis, maar ook buiten in de tuin. Vooral mensen met een moestuin kunnen last hebben van ongedierte. Belangrijk is daarom om een tuin aantrekkelijk te maken voor de vijanden van ongedierte, zoals bijvoorbeeld vogels en egels.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: