Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van veranda’s

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Veel tuinen beschikken tegenwoordig over een veranda. Het is de ideale plek om in de zomer uit de zon te zitten en om in de wat koudere maanden toch beschut te zitten tegen regen. Veranda’s komen in veel verschillende vormen en soorten, maar wat is een veranda eigenlijk precies?

Een veranda is een aanbouw aan de woning die bestaat uit slechts een afdak. Het afdak steunt op houten palen en zorgen dus voor een overdekt terras. Een veranda kenmerkt zich vooral door de openheid. Een met glas afgesloten veranda is namelijk een serre. De vloer in een veranda is vaak wat hoger dan de tuin. Dit om een vloeiende overgang te bieden vanuit het huis. De vloer van een veranda is eigenlijk altijd gemaakt van hout. Wanneer de veranda niet aan het huis of een ander gebouw vast zit spreekt men van een pergola.

Een veranda hoeft helemaal niet duur te zijn. Dit komt door de vele keuze in grootte en materialen. Een houten veranda is natuurlijk de meest gekozen optie. Dit omdat het materiaal goedkoop is en hout past natuurlijk altijd goed in de tuin. Ook een veranda van aluminium is een optie. Dit geeft een modern uiterlijk aan de tuin en het materiaal is iets steviger.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: