Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van veranda aanbouw

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een veranda is een aanbouw aan een woning. Het is een afdak dat steunt op palen. De vloer kan een bestaande vloer zijn die gelijk met de vloerhoogte binnenshuis doorloopt. Veranda’s zijn er in alle soorten en maten. Zo zijn er tientallen meters grootte, maar zelfs op de camping zie je soms kleine exemplaren bij een vakantiehuisje. Veranda’s onderscheiden zich van overkappingen doordat ze voorzien zijn van zijwanden. Hierdoor kun je op een veranda beschutter zitten dan onder een overkapping. Een ander verschil is dat een veranda altijd aan de woning bevestigd is, terwijl een overkapping ook losstaand geplaatst kan worden. Beide kunnen daarnaast worden uitgebreid met accessoires, zoals verwarming, verlichting en zonwering. De belangrijkste kenmerken waaraan je een veranda kunt herkennen is dat het een aanbouw is met zijwanden. Daarnaast is en veranda goedkoper dan een serre. Als je een beperkt budget hebt, zou en veranda dus de beste optie voor jou zijn. Heb je een groter budget, dan kun je voor een wat luxere veranda gaan.

De oorsprong van het woord veranda

Nu ben je misschien nieuwsgierig naar het woord veranda en hoe het is ontstaan. Volgens verschillende meningen heeft het woord veranda haar roots in het Bengaals liggen. Daar wordt een veranda aangeduid als ‘’barandah’’. Wat er waar is van al deze potentiële oorsprongen kunnen we je niet zeggen.

Welke materialen gebruik je bij het bouwen van een veranda?

In het westen van Europa zul je veel aluminium veranda’s zien. Je ziet houten veranda’s wat minder, maar worden alsnog veel gebruikt. In de Aziatische landen en ook de Verenigde Staten zien we voornamelijk het gebruik van de houten veranda terug.

Veranda betekenis

Met een veranda vergroot je op een eenvoudige manier je woonoppervlak. Het wordt al eeuwen gebruikt. Het is daarom ook niet meer dan een dak met palen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Huis & DIY
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: