Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van velgen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Weet jij het verschil tussen velgen en wielen? Wanneer men het over de velgen heeft, wordt het woord ‘wiel’ vaak gebruikt. In officiële termen is dit eigenlijk niet correct. Hierdoor is er vaak een verwarring over welk onderdeel het precies gaat. In dit artikel bespreken we daarom alles wat jij moet weten over velgen.

Alles wat je moet weten over velgen

Wanneer we het hebben over de velgen, dan hebben we het over het metalen stuk wat aan de binnenkant van het wiel zit. Het is eigenlijk een metalen ronde vlak wat op de zijkant van het wiel wordt gestopt. Uiteraard zit dit er niet alleen omdat het er mooi uitziet. Dit gedeelte heeft ook een functie. De velgen zijn in verschillende soorten materialen te vinden. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit een stalen velg of een veld van lichtmetaal. Iedere velg heeft een ander formaat en daarnaast heeft niet iedere velg de wielbouten op exact dezelfde plek zitten. Dit kan betekenen dat een velg die in formaat past, toch niet geschikt is voor de auto.

Het verschil tussen lichtmetalen of stalen velgen

Hoe weet je welk materiaal het beste is voor jouw auto? Je hebt de keuzen uit stalen of lichtmetalen velgen, maar wat zijn de grootste verschillend tussen deze twee soorten? De stalen velgen zijn de soort velgen die je op de meeste auto’s terugvindt. Dit is het materiaal wat altijd werd gebruikt op de auto en is daarnaast ook een velg die je voor een lagere prijs kan krijgen. Wanneer je kiest voor lichtmetalen velgen, dan moet je vaak meer betalen dan voor een stalen velg. Dit komt omdat lichtmetalen velgen zijn ontworpen als een luxer alternatief.

Waarom worden lichtmetalen velgen steeds populairder?

Je ziet het steeds vaker terug in een auto, lichtmetalen velgen. Ondanks dat dit een iets duurder product is, is het steeds meer geliefd bij de auto-eigenaren. Dit komt omdat er bij deze soort velgen geen wieldoppen nodig zijn. Op stalen velgen zie je vaak een wieldop terug. Dit is een rond stuk plastic wat bovenop de velgen wordt bevestigd. Het beschermt de velgen tegen krassen of andere factoren. Ondanks dat het niet onnodig de aandacht trekt, vinden mensen de look zonder wieldoppen veel mooier. Daarom zie je de lichtmetalen velgen steeds vaker terugkomen. Bij het kopen van velgen kun je het beste kiezen voor originele velgen van het merk waarin je rijdt. Heb jij een BWM? Dan kun je het beste originele BMW velgen kopen. Zo ben je verzekerd van goede kwaliteit en betrouwbaarheid.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: