Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van vegan leer 

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Vegan leer is een term waar steeds vaker op wordt gezocht. Er zijn veel vragen over vegan leer. Is vegan leer bijvoorbeeld hetzelfde als kunsteer? En wat zijn dan de eventuele verschillen? Hier lees je over wat vegan leer is en of dit nu wel of niet hetzelfde is als kunstleer. 

Waar staat vegan voor? 

Er zijn nog mensen die vegetarisch en vegan door elkaar halen. Iemand die bijvoorbeeld vegetarisch eet, eet geen vlees of vis, maar nog wel bijvoorbeeld boter of kaas. Het is dus zo dat iemand die vegetarisch eet geen dier eet, maar wel producten die bestandsdelen hebben waarin een product van een dier, zoals bijvoorbeeld melk, in is verwerkt. Iemand die vegan eet, eet beide niet. Dus geen kip of koe en ook geen eieren. 

Vegan leer 

Vegan leer is dus leer dat niet gemaakt is van een dier en ook niet van bijproducten van een dier. Vegan leer bestaat vaak uit een laag stof, microvezels of polyester met daarop een synthetische laag. Die laag kan bijvoorbeeld polyurethaan zijn. Polyurethaan wordt gewonnen uit aardolie. Vegan leer is dus mogelijk ook plastic. Soms is een synthetische laag microvezels het enige, aldus een kledingwinkel in Venlo. 

Het is ook mogelijk dat vegan leer gemaakt is van hennep. Alleen dit is nog vrij experimenteel en de prijzen van hennepleer zijn dan ook nog een stuk hoger. Het voordeel is dan wel dat er geen kunststof hoeft te worden gebruikt. 

Gevaren vegan leer 

Het verraderlijk is dat vegan leer ook onder andere PVC of PET kan bevatten. Daar zitten giftige weekmakers in. Deze weekmakers zorgen alleen voor extra gezondheidsrisico’s. Denk hierbij aan onvruchtbaarheid, diabetes en hartziektes. Het is niet zo dat je een tas van vegan leer ‘op eet’, maar het komt allemaal wel in het milieu terecht natuurlijk. 

Voordelen vegan leer 

Als je bijvoorbeeld kiest voor hennepleer kan vegan leer best duurzaamheid bevorderen. Het vermijden van dierproducten en bijproducten van dieren, zorgt wel voor minder vee. Dat is natuurlijk in zijn algemeenheid goed voor het milieu. Het gebrek aan ruimte en de hele problematiek omtrent stikstof, zorgt ervoor dat men te veel vee als een groot milieuprobleem ervaart.

Verschil tussen kunstleer en vegan leer 

Zoals je misschien uit bovenstaande beschrijving hebt begrepen: er is dus geen verschil tussen kunstleer en vegan leer. Het is alleen zo dat vegan leer tegenwoordig een populaire term is en vaak voor betere verkoopcijfers zorgt. Het is echter dus niet direct zo dat vegan leer perdefinitie duurzamer is. Hoe duurzaam is immers plastic? 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Kleding en Uiterlijk
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: