Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Vapen

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
5
(1)

Roken heeft een rijke geschiedenis achter de rug. Het is iets dat mensen sinds duizenden jaren bezighoudt. Toen kwamen bevolkingsgroepen zoals de Maya’s, Inca’s, en ook indianen al in aanraking met de tabaksbladeren. Toentertijd was roken echter nog niet zo gebruikelijk, en werd het vooral als een ritueel gedaan. De consumentenindustrie is pas echt van start gekomen rond het einde van de 19e eeuw, na het industrialiseren van de sigaretten.

De sigaret voor iedereen

De sigaretten zijn sinds de jaren 70 in opspraak gekomen vanwege de volksgezondheid. Dit heeft over de afgelopen decennia tot gevolg gehad dat er op meerdere plekken niet meer gerookt mocht worden en er zelfs anti-rook campagnes zijn opgesteld. Deze gezondheidsvragen zijn blijven bestaan. Hoewel de e-sigaret al langere tijd was uitgevonden, is deze in de 21e eeuw vooral opgekomen en gemarket als dé vervanging voor het klassieke roken. Het woord “vapen” is hierbij ook aan de pas gekomen. Vapen is eigenlijk het woord dat “roken” heeft vervangen als het gaat om roken met een elektronische sigaret. Een ander woord voor vapen is ook wel dampen.

Het wordt dampen of vapen genoemd omdat je geen rook inhaleert zoals bij een klassieke sigaret of een sigaar. De damp die je inademt wordt geproduceerd door een E-liquid. Dit kan bijvoorbeeld een Justfog Q16 zijn. Hierin komt dan een vloeistof. Voorbeelden van zulke liquids zijn Vampirevape Heisenberg of Millers E liquid.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: