Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van Urban Jungle

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
1
(1)

Wat is een Urban Jungle? Of wat is de betekenis van een Urban Jungle? Een Urban Jungle is een woontrend, waarbij jouw huis, of een kamer in huis vol staat met kamerplanten.

Waar komt de term Urban Jungle vandaan?

De term Urban Jungle werd vroeger geassocieerd met een grote stad, die door haar grootte en complexiteit voelt als een jungle. Tegenwoordig heeft de term daar niets meer mee van doen, en bedoelen we met met een Urban Jungle dus een huis, woonkamer, keuken, hal of slaapkamer vol met kamerplanten. Hoeveel kamerplanten je nodig hebt voor je het een Urban Jungle mag noemen ligt natuurlijk aan de ruimte, maar voor de benaming Urban Jungle moeten er wel veel groene kamerplanten in de ruimte staan.

Wat zijn de populairste kamerplanten in een Urban Jungle?

In een Urban Jungle vind je veel verschillende groene kamerplanten. Dit mag een mix zijn tussen grote kamerplanten en kleine kamerplanten. De populairste kamerplanten 2021 zijn de volgende hippe kamerplanten:
● Stretlitzia Nicolai: de paradijsvogelplant is hip!
● Anthurium: de flamingoplant is een echte Jungle King
● Sanseveria: als Zeylanica, Straight of Spikes kamerplant
● Alocasia: de olifantsoor (en dan vooral de Alocasia Zebrina)
● Cactussen: met name grote cactussen doen het goed in 2021
● Monstera Deliciosa: de gatenplant is de Urban Jungle trend

Wat zijn de Urban Jungle kamerplanten trends van 2021?

In 2021 zijn grote kamerplanteneen belangrijke trend binnen Urban Jungles. We hebben het dan over planten met een hoogte van 100 tot 150 centimeter. Je kiest daarmee echt voor een eye-catcher in de woonkamer, keuken of slaapkamer. Doordat we steeds meer thuiswerken zijn ook luchtzuiverende kamerplanten in trek. Door de keuze voor dit type planten maken we onze werkplek of woonplek gezonder. Bekende luchtzuiverende kamerplanten zijn de Areca (goudpalm), Spathiphyllum (Lepelplant) en Dracaena Marginata.

Hoe maak jij goedkoop een Urban Jungle?

Er zijn verschillende manieren om goedkoop een Urban Jungle te creëeren. Zo kun je jarenlang stekken, en jouw kamerplanten langzaam laten groeien. Misschien wel de leukste manier, maar het kost veel tijd om zo een Urban Jungle te creëeren. De slimste manier is misschien wel om op zoek te gaan naar een plantenpakket. In deze pakketten met kamerplanten vind je vaak meerdere kamerplanten, groot en klein. Doordat je kiest voor een pakket zijn de kamerplanten tot wel 50% goedkoper dan wanneer je ze los koopt. Bovendien heb je hierdoor vaak meteen 4 tot wel 15 planten, wat betekent dat je in ieder geval een ruimte in huis kunt omtoveren tot Urban Jungle.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 1 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: