Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van uitvaart

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Het is een situatie die niemand wilt meemaken, het overlijden van een naaste. Helaas is dit niet altijd te vermijden, mensen gaan nu eenmaal op ten duur dood. Alleen weten veel mensen niet wat er gebeurt als iemand door gaat. Ze hebben namelijk nog nooit iemand verloren en dus ook nog geen uitvaart meegemaakt.

Betekenis van term uitvaart?

Uitvaart is een overkoepelende term voor begrafenis en crematie. Bij een uitvaartcentrum kunt u vaak voor beiden terecht.

Hoe verloopt een uitvaart?

Opbaring

Tijdens de opbaring wordt het lichaam van de overledene in de kist gelegd en opgemaakt. Ook worden de kleren aangetrokken, uitgekozen door de naasten. Zo hebben de meest dichte personen bij de overledene nog even de tijd om echt afscheid te nemen. Vaak gebeurt dit met een gezelschap, al kun je ook alleen afscheid nemen. Na het afscheid kan je alles even met familieleden laten bezinken bij de receptie.

Afscheid in kerk of zaal

In het afscheid in de kerk of in een zaal wordt er echt afscheid genomen. Hier komen de mensen die bij de uitvaart zijn uitgenodigd. Het aantal personen dat hier bij is, is natuurlijk afhankelijk van de overleden persoon. Deze heeft namelijk voor zijn dood vaak aangegeven wie er allemaal mogen komen. Tijdens dit afscheid wordt de lievelingsmuziek van de overledene gedraaid. Ook mogen de mensen ieder nog hun verhaaltje doen, over de leuke tijd die ze samen hebben gehad of over oude herinneringen van vroeger.

Begrafenis of crematie

De laatste stap van de uitvaart is de begrafenis of de crematie. Dit gebeurt meestal privé of in een hele kleine gesloten groep. Na de begrafenis of crematie is er een receptie, hier kunnen de aanwezigen hun verdriet laten bezinken en er over praten. Als allerlaatste wordt er in het geval van de crematie de urn meegegeven, de persoon die deze in ontvangst neemt kan deze zo dus zelf uitstrooien op een zelf uitgekozen plek.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: