Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van tweedehands 

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Tweedehands betekent dat iets niet nieuw is, al gebruikt. Daarbij zijn er wel verschillende te ontdekken, want hoewel iets tweedehands is, is het niet altijd gebruikelijk, om de term tweedehands te gebruiken voor alles wat niet nieuw is. Er zijn nogal wat nuances aan te brengen. 

Tweedehands of derdehands fiets 

Bij fietsen gebruikt men ook nog wel eens de term derdehands. Dan is de fiets dus niet één keer, maar twee keer van eigenaar gewisseld. Is jouw fiets gestolen? Dan is de kans klein dat je de fiets nog terug kunt krijgen, als de fiets bijvoorbeeld derdehands is. In dat geval is namelijk de kans groot, dat de fiets al langer dan drie jaar geleden gestolen is. In dat geval heb je geen recht meer, om jouw ooit gestolen fiets terug te vorderen. Ook al kun je aantonen dat de fiets ooit wel van jou was.  

Occasion 

Met name bij auto’s en motoren, heeft men het nogal eens over occasions, als het over tweedehands auto’s gaat. Maar, deze term occasion is niet enkel voorbehouden aan auto’s en motoren. Ook bij muziekinstrumenten, zoals een piano of een accordeon, gebruikt men deze term nog wel eens. 

Antiek 

Bij zeer oude meubels heeft men het ook vaak niet over tweedehands. Iemand die voorwerpen verkoopt die bijzonder en zeldzaam zijn, wordt een antiquair genoemd. Daarbij worden de zeer oude waardevolle meubels of voorwerpen vaak antiek genoemd. 

Vintage 

Momenteel heeft men het sneller over vintage dan over tweedehands. Vaak gaat het bij vintage ook over een stijl, van dertig jaar of meer terug. Met name bij kleding, is vintage een veel gebruikte term. Het klinkt wat moderner. Daar waar tweedehands kleding in de jaren tachtig toch meer geassocieerd werd met armoede, is vintage nu mainstream geaccepteerd. 

Tweedehands verkoop

Tegenwoordig worden er veel tweedehands spullen online verkocht en gekocht. Daarbij is Marktplaats in Nederland wel het bekendste online platform, voor de koop en verkoop van tweedehands spullen. Als het gaat om antieke voorwerpen is bijvoorbeeld Catawiki een bekend online platform. Daarnaast bestaan er nog steeds veel zogenaamde kringloopwinkels en veilingen waar mensen die graag tweedehandsspullen kopen, hun hart kunnen ophalen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: