Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van truck

Deze term wordt uitgelegd door:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Inhoudsopgave

0
(0)

Wat is een truck?

Een truck, ook vrachtauto of vrachtwagen genoemd is een motorvoertuig die ontworpen is om vracht te vervoeren. Er zijn ook speciale trucks die geen goederen vervoeren, maar die andere doeleinden dienen, zoals het vervoeren van een kraan of een brandweerauto.

De term truck is afgeleid van de paard-en-wagentechnologie, en sommige van de pionierfabrikanten kwamen uit de wagenmakerij. Dankzij een goed ontwikkeld systeem van wegen en snelwegen in Noord-Amerika en Europa vervoeren vrachtwagens tegenwoordig de meeste vracht tussen steden, met uitzondering van bulkgoederen zoals ertsen, die meestal nog per schip en per spoor worden vervoerd, en tijdskritieke leveringen, die meestal per vliegtuig tussen steden worden vervoerd. Vrachtwagens hebben een bijna volledig monopolie op het gebied van goederenvervoer binnen de stad, omdat zij goederen rechtstreeks bij de ontvangers kunnen afleveren.

Oorsprong van de truck

In 1896 bouwde Gottlieb Daimler uit Duitsland de eerste motorvrachtwagen. Hij was uitgerust met een vierpk-motor en een riemaandrijving met twee versnellingen vooruit en één achteruit. In 1898 produceerde de Winton Company uit de Verenigde Staten een door benzine aangedreven bestelwagen met een eencilindermotor van zes paardenkrachten.

Transitie van paard en wagen naar trucks

In de Eerste Wereldoorlog werden trucks op grote schaal ingezet, en in de Tweede Wereldoorlog vervingen zij grotendeels de door paarden getrokken uitrusting. Een opmerkelijk voertuig was de jeep met vierwielaandrijving en een capaciteit van een kwart ton, met een korte wielbasis, die in staat was om een verscheidenheid van militaire taken uit te voeren.

Wil je meer weten over trucks of heb je een eigen truck en wil je die graag goed laten onderhouden? Bezoek dan Garage Trucks Antwerpen voor meer informatie.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?