Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van trouwring

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
2
(1)

Trouwringen zijn het symbool bij uitstek van het huwelijk. Op de dag zelf, tijdens de ceremonie van de ringwisseling, en elke dag daarna – is jouw trouwring van groot belang. Dus als het gaat om trouwring winkelen voor zowel u en uw echtgenoot, zijn er een paar zeer belangrijke dingen die je moet weten.

Trouwringen of verlovingsringen: Wat is het verschil?

Het lijkt misschien een eenvoudige vraag, maar wat is het verschil tussen een trouwring en een verlovingsring? Nou, er zijn vrij grote verschillen in zowel uiterlijk als symboliek, als het erop aankomt. Hier zijn een paar belangrijke verschillen:

Trouwring

De trouwringen zijn de banden die tijdens de huwelijksceremonie worden uitgewisseld. De uitwisseling van de trouwringen dient als een levenslange belofte tussen echtgenoten en worden meestal elke dag gedragen (waar mogelijk) door zowel mannen als vrouwen. Trouwringen zijn meestal meer simplistisch van ontwerp en niet noodzakelijk voorzien van edelstenen. Vaak kiezen paren voor soortgelijke trouwringontwerpen – eventueel van hetzelfde metaal. Vrouwen dragen hun trouw- en verlovingsring aan dezelfde vinger, dus is het belangrijk dat de twee elkaar aanvullen.

Verlovingsring

De verlovingsring is meestal een meer opzichtige ring met een grote edelsteen, die gebruikt wordt om een huwelijksaanzoek te doen. Deze ring wordt gedragen als een symbool dat je verloofd bent met iemand anders, maar nog niet getrouwd. Traditioneel wordt de verlovingsring alleen door vrouwen gedragen, aan de ringvinger van de linkerhand. Als je aan een verlovingsring denkt, denk je aan grote diamanten en edelstenen, dikkere banden versierd met meer stenen en waarschijnlijk een flink prijskaartje.

Heb je echt zowel een verlovings- als trouwring nodig?

De laatste tijd vragen steeds meer aanstaande bruiden zich af of het echt nodig is om zowel een verlovings- als trouwring te hebben. Dit heeft geleid tot discussie in de gemeenschap met een aantal belangrijke punten naar voren tijdens de discussies. Vanwege de moeilijke economische tijden, of gewoon vanwege je persoonlijke voorkeur, zie je misschien de noodzaak niet in van twee aparte ringen. Als je jezelf deze vraag stelt, overweeg dan de volgende punten:

Stel jezelf de volgende vragen

  • Is het de moeite waard om een groot bedrag uit te geven aan twee ringen? Is dat mogelijk binnen het budget?
  • In sommige culturen gebruiken ze maar 1 ring, die gewoon van eigenaar verwisselt op de trouwdag.
  • Vind je het goed om je verlovingsring te gebruiken tijdens de huwelijksceremonie? Misschien kan je hem een paar dagen voor het huwelijk afdoen
  • Zou je echtgenote het het goed vinden om elk slechts één ring te dragen?
  • Willen jullie echt beide ringen dragen nadat je getrouwd bent? Sommige mensen bergen hun verlovingsringen gewoon op.

Waarvan wordt een trouwring gemaakt?

Als het gaat om het materiaal waarvan de ring is gemaakt, zijn de hardere metalen het beste, want je trouwring moet een leven lang meegaan. Dit is een van de redenen waarom wij van Platina houden! Platina staat bekend om zijn extreme hardheid en zijn prachtige witte kleur die nooit vervaagt. Het enige nadeel is dat aan platina een stevig prijskaartje hangt.

Dan is er nog Goud. De drie meest populaire tinten goud zijn geelgoud, witgoud en roségoud. De meer traditionele bruid zal houden van Geel Goud, terwijl Rose Goud momenteel zeer trendy en populair is. Witgouden ringen zijn meestal geplateerd en kunnen daarom na verloop van tijd hun witte kleur verliezen. Welk metaal je ook kiest voor je trouwring, zorg ervoor dat het past bij de verlovingsring! Een zilveren en gouden ring samen aan dezelfde vinger kan er een beetje vreemd uitzien.

Zilver is ook een van de favoriete metalen omdat het goedkoop en mooi is, maar het is belangrijk om te weten dat zilver gemakkelijk kan krassen. Als je een gevoelige huid hebt moet je Titanium overwegen omdat het hypo-allergeen is! Titanium is een donkerder metaal maar het is super sterk en duurzaam ook al heeft het een lichter gewicht.

Ringen kunnen ook gemaakt zijn uit een of meerdere van de volgende materialen:
Keramische trouwringen – Nee dit is niet van hetzelfde spul gemaakt als je koffiekopje! Ook al heet het keramiek, het is eigenlijk een supersterke samenstelling van Titanium en Keramiek met de naam Titanium Carbide;
Wolfraam trouwringen – Meestal mannenringen;
Zirkonium trouwringen – Door de donkere kleur is dit metaal mooi te combineren met lichte materialen;
Houten trouwringen – Houten ringen zijn de nieuwe trend! In plaats van de hele ring van hout te maken, wat niet erg duurzaam zou zijn, wordt hout ingevoegd in een ring die voornamelijk van metaal is gemaakt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 2 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Relaties
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: