Betekenis van trouwen

Wat betekent trouwen? Daar geven we hieronder antwoord op.

Wat is trouwen?

Trouwen is het vastleggen van je verbintenis aan je partner. Je wordt spiritueel, juridisch en fiscaal één. De som der delen is meer dan de individuele personen. In voor- en tegenspoed ben je verantwoordelijk voor elkaars welzijn. Daarbij is het zeer belangrijk trouw te zijn, zoals de naam eigenlijk al impliceert. Je kiest voor een persoon en hebt geen oog voor anderen.

Bij trouwen hoort ook de nodige symboliek. In het Hinduïsme neemt men meerdere dagen de tijd om een grootschalig feest te vieren en trouwt men in een rode sari, met gouden sieraden. In het westen gaat dat anders, een verlovingsring en later trouwring zijn de norm en vrouwen trouwen in een witte trouwjurk. Zo zie je dat de trouwrituelen per cultuur kunnen verschillen.

Verschillende definities

1. Één worden
Het één worden van vrouw en man. Zo beschrijf ik het. Trouwen met de persoon waarvan je het meest houdt, liefhebt, mag en wil… (zov: ja ik wil)

2. Werkwoord
Regelmatig werkwoord – iemand tot je wettige echtgenoot nemen.

3. Officiële verplichting
Het aangaan van een officiële verplichting tussen twee personen om voor elkaar te zorgen, bijv. op 3 juli ga ik trouwen met mijn vriendin.

4. Vieren / feest
Bruiloft vieren, Een huwelijk sluiten, Huwen, In de echt verbonden worden, In het huwelijk treden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *