Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van troebel water

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
1
(1)

Troebel water is een vies soort water dat veroorzaakt wordt door slecht onderhoud. Dode algen zijn meestal de oorzaak, maar het kan ook komen door een slechte pH waarde in het water.

Hoe ga je het tegen?

Troebel water kun je heel makkelijk tegen gaan door op tijd schoon te maken en te zorgen voor een juiste waterbalans. Dit komt heel vaak voor bij een vijver of een klein bakje met water. Door het niet goed te onderhouden kunnen algen hun gang gaan en heb je binnen de kortste keren troebel water. Bij een zwembad komt troebel water ook vaker voor. Hier komt dat vooral doordat er niet of nauwelijks onderhoud wordt gepleegd of het zwembad niet schoon wordt gemaakt. Beide kunnen zorgen voor onzuiver, troebel water.

Is het schadelijk?

Onzuiver water kan zeer schadelijk zijn. Vooral als je hier langere tijd in zit kan het een aantal vervelende gevolgen voor je hebben. Zo kun je huidinfecties oplopen of heel erg ziek worden. Met open wonden moet je al helemaal niet in troebel water gaan zitten, want dit kan zorgen voor een flinke infectie in de wond. Dat doet niet alleen heel veel pijn, maar is ook nog eens slecht voor het heel proces. Kortom, troebel water is heel schadelijk.

Troebel water weg krijgen

Om onzuiver water weer helder en zuiver te maken, heb je een aantal dingen nodig. Ten eerste een goede tester. Deze geeft namelijk duidelijk aan wat de pH-waarde is. Voor een zwembad moet dit tussen de 7.2 en max 7.6 liggen. Ligt het erbuiten? Dan is de kans groot dat je water onzuiver is en dus troebel is. Om troebel water in je zwembad weg te krijgen dien je ten eerste het zwembad leeg te laten lopen en grondig schoon te maken. Is dit niet mogelijk? Dan kun je gebruik maken van sterke reinigingsmiddelen. Middelen zoals chloor, zorgen ervoor dat je water helder en zuiver blijft. Gebruik een grote zwembad schepnet om de dode algen en andere schadelijke bacteriën uit je zwembad te halen. Ten slotte, installeer een goede en werkende zwembad pomp. Die zorgt er namelijk voor dat je water helder blijft en op tijd ververst wordt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 1 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: