Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van trending

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuten
4
(2)

Wat zijn trends?

Een trend is een ontwikkeling in verandering van richting binnen een bepaald termijn en is te verdelen in verschillende niveaus.

  • De microtrend is een beweging op het marktniveau over een periode van 0 tot 5 jaar en is sterk beïnvloedbaar
  • De maxitrend bevat een scala aan microtrends en is een sterk waarneembare ontwikkeling die gemiddeld 5 tot 10 jaar duurt
  • De megatrend bevindt zich op maatschappelijk niveau en zijn trends die zich gedurende een langere periode van 5 tot 10 jaar ontwikkelen. Megatrends hebben effect op het dagelijks leven op mondiaal niveau

Trends zijn vaak op te merken in het dagelijks leven zoals bijvoorbeeld in de modewereld waarbij men dan spreekt van een modetrend. Trends kunnen ook worden opgemerkt binnen bepaalde statistieken of de markt waar bijvoorbeeld prijzen sneller stijgen of dalen dan gemiddeld.

Wat is trending?

Met de opkomst van het internet en social media is trending een begrip geworden. Als men in een korte periode een onderwerp vaak bespreekt of deelt dan is dat onderwerp trending. Zo koppelt Twitter over veel besproken onderwerpen hier bijvoorbeeld het label trending topic aan.

Als je benieuwd bent naar de laatste trends dan kan je de website Trending.nl bezoeken of bijvoorbeeld een kijkje nemen bij Google trends waar je inzicht krijgt in veel gebruikte zoekopdrachten binnen Google.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4 / 5. Stemmen telling: 2

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: