Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Trebo

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wanneer je veel online leest dan lees je waarschijnlijk veel blogs. Blogs kunnen over van alles gaan en in iedere sector voorkomen. Ben je meer technisch en vind je auto’s leuk? Dan lees je waarschijnlijk eerder blogs die gaan over auto’s. Hou je meer van mode en de laatste trends hierin? Dan lees je waarschijnlijk veel blogs die helemaal gaan over mode. Het kan ook zo zijn dan je van alles leuk vindt om te lezen. Daar bestaan niet zo heel veel blogs van. Trebo zou dan leuk voor je kunnen zijn. Trebo is een blog waar over van alles wordt geschreven. Zo kun je dus over meerdere onderwerpen lezen. Er staan bijvoorbeeld blogs op over grafisch ontwerp, maar ook over leuke uitjes in Nederland, winterbanden, mediteren en nog veel meer. Hier is dus voor iedereen wel wat leuks op te lezen. Maar hoe lezen mensen nu eigenlijk een blog?

Scannend

Sommige mensen lezen scannend een blog. De jeugd van tegenwoordig leest ook steeds meer scannend. Ze zijn het niet meer gewend om lange stukken tekst te lezen en willen gewoon weten waar het over gaat. Daar is een blog als Trebo geschikt voor. Hier wordt namelijk op een leuke manier over het onderwerp geschreven, maar de blogs zijn tegelijkertijd niet te lang. Het is dan ook raadzaam om hier rekening mee te houden wanneer je zelf een blog gaat schrijven. De meeste mensen zitten tegenwoordig niet meer te wachten op hele lappen tekst.

Bevooroordeeld

Andere mensen lezen eerder bevooroordeeld. Dit kan komen door de opvoeding, de gebeurtenissen in het leven en hetgeen waar je in gelooft. Nog voordat de blog gelezen wordt staat er al een mening. Er wordt hierdoor door de lezer alleen gelezen wat die wil lezen. Er kan daardoor een verkeerd beeld ontstaan, waardoor de boodschap anders overkomt dan dat de bedoeling was van de blogger. Dit kan gebeuren, maar hier kan de blogger niet heel veel aan doen. Zie het als selectief horen. Daar hoor je ook alleen wat je wil horen.

Zelfherkenning

Er zijn ook mensen die zichzelf herkennen tijdens het lezen van een blog. Je kunt jezelf dan identificeren met wat er geschreven is. De kans dat je dit op Trebo hebt is aanwezig, juist omdat de blog zo gevarieerd is. Het kan dan ook gaan om uiteenlopende situaties waarin de lezer zich herkent.

Informatief

Ook informatief lezen bestaat nog altijd. Hierbij gaat de lezer echt op zoek naar nieuwe informatie. Dit kan dus ook prima op Trebo, want juist doordat er zoveel informatie op staat is er waarschijnlijk nieuwe informatie voor je. Je neemt vaak bij informatief lezen wel alleen op wat voor jezelf belangrijk is. De rest lees je wel, maar vergeet je. Daar is niks mis mee.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: