Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Trachycarpus fortunei

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

De Trachycarpus fortunei is een plant. Meer specifiek, het is een palmboomsoort. De Trachycarpus fortunei is de meest populaire palmboomsoort die het Nederlandse kan verdragen. Zij kunnen in de winters gewoon buiten hier in Nederland. Hiervoor wordt de term ‘winterhardheid’ gebruikt. Een gewone tropische palmboom is niet winterhard, maar de Trachycarpus fortunei is winterhard tot maar liefst 18 graden Celsius! Het gaat dan wel om gevoelstemperatuur, dus als er veel wind staat gaat de verdragingstemperatuur omhoog. Bijv. bij veel wind en hoge luchtvochtigheid moet het niet kouder zijn dan -10C.

Verzorgingstips van de Trachycarpus fortunei

Geef de fortunei in de zomers veel water. In de warmte neemt hij veel vocht op uit de grond, dus maak de kluit kletsnat. Tijdens extreem warme dagen helpt het zelfs om de palm 2x water te geven, 1x in de morgen en 1x in de namiddag.

In de winter hoeft de palm bijna geen water te hebben, dan verkeert hij in een soort van winterslaap. 1x per 3 dagen is dan voldoende. In de tussenmaanden, herfst/lente is 1x in de 1-2 dagen voldoende, afhankelijk van de temperatuur.

Besproei de palm wekelijks met water, in de lente/herfst en de avonden van de zomer. Dit verwijdert stof van de bladeren waardoor ze beter licht kunnen opnemen en ook mooier worden. Ook voorkomt het ongedierte.

De Trachycarpus fortunei houdt van veel licht, dus plaats hem op een zonnige plek. Echter raden wij wel aan voor de winters om hem te beschutten tegen wind. Sterke wind gecombineerd met hoge vorst kan erg schadelijk zijn, ondanks dat hij temperaturen verdraagt tot -18C.

Mocht je een fortunei kopen, verpot hem dan meteen. In de winkel is hij compleet doorgeworteld maar niet verpot zodat hij transporteerbaar blijft. Nadat je hem verpot groeit hij weer verder.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: