Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van toning shampoo

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een toning shampoo is een shampoo met kleurpigment. Een toning shampoo heeft meestal paars, blauw of groen pigment. Je haren worden bij gebruik echter niet paars of blauw! De toning shampoo neutraliseert ongewenste tinten, zoals: geel, oranje of rood. Vooral als je geblondeerd haar hebt, is een toning shampoo een onmisbaar product. Het helpt je geblondeerde haren lekker fris, koel en assig te houden.

Wat is de werking van een toning shampoo?

Een toning shampoo heeft als doel om ongewenste tinten in het haar te neutraliseren. Dit werkt door middel van een kleurtheorie: complementaire kleuren worden tegenover elkaar geplaatst om de gewenste kleur te creëren. Bijvoorbeeld:

Je hebt geblondeerd haar, maar het haar krijgt een gele gloed. Een toning shampoo met paarse pigmenten staat in de kleurentheorie recht tegenover geel, waardoor het paarse pigment de gele kleur zal neutraliseren. Het resultaat is dat het gele haar niet meer geel uitvalt. Vaak krijgt het haar hierdoor een koele, assige tint.

Met een toning shampoo worden dus kleurpigmenten zoals paars, blauw of groen gebruikt om ongewenste tinten te neutraliseren. De kleurpigmenten hechten zich aan het haaroppervlak en helpen om de warme tinten zoals geel, oranje en rood te maskeren.

Welke soorten toning shampoos zijn er?

Er zijn ontzettend veel soorten toning shampoos beschikbaar van veel verschillende merken. Het grootste verschil zit ‘m in de kleur:

  • Gele tonen? Gebruik een toning shampoo met paars/violet pigment
  • Oranje tonen? Gebruik een toning shampoo met blauw pigment
  • Rode tonen? Gebruik een toning shampoo met groen pigment

Heb jij blond haar en wil je dit onderhouden? Bekijk dan eens de zilvershampoo van het merk Fudge. Dit is een zeer bekende professionele zilvershampoo, die bekend staat om een prachtig koel resultaat en tegelijkertijd een verzorgende werking heeft. Dit merk heeft nog veel meer (toning) producten, speciaal voor blond haar!

Wanneer gebruik je het?

Je gebruikt een toning shampoo als je blond of bruin haar fris en koel wilt houden. Een toning shampoo verwijdert de warme tinten uit het haar, waardoor het haar een assige en koele kleur krijgt. Een toning shampoo is ideaal om geblondeerd haar te onderhouden, en daarmee de volgende blondeer-beurt uit te stellen.

Hoe gebruik je het?

Een toning shampoo gebruik je bijna op dezelfde manier als een gewone shampoo. Masseer de toning shampoo in het haar (vermijd het inmasseren van de hoofdhuid). Vaak moet je een toning shampoo even laten intrekken, maar dit verschilt per product. Lees daarom goed de verpakking voordat je een product gebruikt. Daarna even grondig uitspoelen en klaar: hallo frisse lokken!

Hoe vaak moet je een toning shampoo gebruiken?

Hoe vaak je een toning shampoo moet gebruiken hangt af van verschillende factoren, zoals de gewenste kleur en conditie van je haar. Over het algemeen gebruik je een toning shampoo ongeveer 1-2x per week om de gewenste haarkleur te onderhouden.

Een toning shampoo heeft als doel het haar te neutraliseren van ongewenste tonen, en niet om het haar te verzorgen. Gebruik daarom na gebruik altijd een voedende conditioner. Gebruik daarnaast een toning shampoo niet te vaak, om droog haar te voorkomen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: