Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van ton sur ton

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Ton sur ton, letterlijk vertaald als ‘toon op toon’, is een ontwerpconcept waarbij verschillende tinten en nuances van dezelfde kleur worden gecombineerd om diepte, textuur en subtiele variatie te creëren in een ruimte of een object. Dit kleurschema, dat vooral populair is in de wereld van interieurontwerp, mode en grafische vormgeving, maakt gebruik van monochromatische paletten 

Waarom ton sur ton werkt

Wanneer we het bijvoorbeeld over interieurontwerp hebben, maakt het gebruik van één kleur in verschillende tinten een ruimte rustiger en meer in balans. Dit kleurschema is harmonieus en rustgevend, wat het perfect maakt voor plekken waar je wilt ontspannen of je moet concentreren.

Ton sur ton in je huis

Ton sur ton is erg populair voor het inrichten van huizen. Het helpt om kleine kamers groter te laten lijken en grote ruimtes gezelliger. Door verschillende materialen en texturen te gebruiken die wel dezelfde kleur hebben, blijft het interessant om naar te kijken.

Stel je een ton sur ton keuken voor waar alles in grijstinten is. De kastjes zijn lichtgrijs, het aanrechtblad is van grijs beton en de tegels aan de wand zijn net een tintje donkerder grijs. De stoelen rondom het kookeiland zijn weer een iets donkerder grijs. Hierdoor valt het niet uit de toon, maar zorgt het toch voor een klein beetje contrast. Dit is het geval voor iedere kleur, of dat nu grijs, beige of groen is. Deze manier van inrichten maakt de keuken rustig en stijlvol.

Voordelen van een ton sur ton interieur

  • Het ziet er netjes uit: Alles past goed bij elkaar wat een rustige en luxe uitstraling geeft.
  • Het blijft mooi: Omdat de kleuren subtiel zijn en niet heel opvallend, raak je er niet snel op uitgekeken.
  • Makkelijk aan te passen: Binnen zo’n kleurschema is het eenvoudig om dingen toe te voegen of te veranderen zonder dat het misstaat.

Ton sur ton is een slimme keuze als je van een rustige en harmonieuze sfeer houdt. Door zorgvuldig tinten en texturen te kiezen die goed bij elkaar passen, kun je zowel een mooie als praktische ruimte creëren. Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: