Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van telematica

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Telecommunicatie is een term dat tegenwoordig niet meer weg te denken is uit onze maatschappij. Veel draait om communicatie. Telematica is zoals de naam al doet vermoeden een vorm van telecommunicatie. Het is zelfs een groot deel van telecommunicatie. Naast dat is telematica verbonden aan informatica. Kijk je naar de definitie van telematica dan wordt het woord vaak genoemd als samenvoeging van telecommunicatie en informatica. Maar wat is het precies?

Eenvoudige uitleg van telematica

Je kunt telematica zien als een technisch vakgebied. Een technisch vakgebied dat zich focust op het overbrengen van informatie. Deze informatie wordt overgebracht tussen diverse locaties zonder dat mensen zich hoeven te verplaatsen. Speciaal hiervoor gebruikt telematica verschillende systemen om te communiceren.

Telematica is communicatie op afstand

Telematica is dus een vakgebied dat zich bezighoudt met communicatie via dataverbindingen. Ook computernetwerken en elektrotechniek vallen hieronder. Waar het hier vooral omgaat is dat er gecommuniceerd wordt op afstand. Dan kun je denken aan voertuigen, machines, gebouwen en computer. De verbinding waar de communicatie uit bestaat kan via kabels lopen, maar gebeurt steeds meer via satellieten en draadloze netwerken.

De verbindingen van telematica

Je ziet bij telematica dat er diverse verbindingen en netwerken worden aangelegd. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld dataverbindingen, computernetwerken, telefoonverbindingen en satellietcommunicatie. Er kan gebruik gemaakt worden van kabels om de informatie en gegevens te verwerken. Dit verwerken van data wordt ook wel datacommunicatie genoemd. Je kunt dan denken aan coaxkabels en glasvezelkabels. In een netwerk is het ook mogelijk om gebruik te maken van bijvoorbeeld modems, routers, schakelapparatuur en randapparatuur. Deze verbindingen gebruikt men om de communicatiemiddelen in contact met elkaar te brengen.

Verbindingen bij telematica hoeven niet te bestaan uit fysieke kabels

Het is niet per definitie zo dat verbindingen bij telematica bestaan uit kabels. Ook is het heel goed mogelijk om verbindingen te maken met draadloze netwerken en mobiele telecommunicatie. Veel internetsystemen zijn bij organisaties draadloos geworden of organisatie gebruiken draadloos internet dat gecombineerd wordt met internet dat via kabels loopt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Techniek & Wetenschap
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: