Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van telefoonhoesjes

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Of je nu in het bezit bent van de nieuwste iPhone 12 mini, of nog tevreden bent met je oude telefoon: smartphones zijn over het algemeen vrij kwetsbaar. Een ongelukkige val kan al snel een flinke beschadiging betekenen. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je je  telefoon goede beschermd met een stevig telefoonhoesje. In dit artikel leggen we uit wat een telefoonhoesje is en welke verschillende soorten hoesjes er zijn.

Wat is een telefoonhoesje?

Een telefoonhoesje is een hoesje welke je om telefoon kan bevestigen. Met een telefoonhoesje bescherm je je telefoon tegen beschadigingen, vuil en vocht. Er zijn veel telefoonhoesjes voor toestellen van verschillende merken beschikbaar, zoals een iPhone 12 mini hoesje. Bij het kiezen van het ideale hoesje is het belangrijk om de verschillende voor- en nadelen van elk hoesje te overwegen.

Bookcase

De naam zegt het al: een bookcase is een hoesje die je horizontaal openslaat als een boek. Dit type hoesje bedekt je hele smartphone en biedt daarmee de optimale bescherming. Een groot voordeel van de bookcase is dat sommige modellen extra opbergruimte hebben voor pasjes en briefgeld. Je volle portemonnee met pasjes kun je dus thuislaten. Ideaal!

Back cover

Een back cover beschermt de zij- en achterkant van je telefoon. Backcovers bieden een dunne bescherming aan waarbij je direct toegang tot je telefoon hebt. Het bijkomende nadeel is dat je scherm onbeschermd is tegen beschadigingen. Daarom is het altijd verstandig om een back cover hoesje te combineren met een screenprotector.

Full body

Een full body hoesje beschermt naast de zij- en achterkant ook het scherm van je telefoon. Dit type hoesje biedt dus 360 graden bescherming aan waardoor krassen voorkomen worden. Hierdoor is dit hoesje extra geschikt voor outdoor activiteiten waar een ongeluk in een klein hoekje zit. Tegenwoordig zijn de meeste full body hoesjes net als een back cover vrij dun en liggen daardoor fijn in de hand.

Pouch

Een pouch is een klein zakje waar je je telefoon in steekt. Hierdoor is je smartphone volledig beschermd terwijl je onderweg bent. Het grote voordeel van een pouch is dat dit type hoesje een universeel formaat heeft. Hierdoor kan je het hoesje blijven gebruiken zelfs als je van telefoon wisselt; handig! Het is ook belangrijk om te weten dat door het gebruik van een pouch je telefoon niet direct binnen handbereik is. Daarom is dit type hoesje vooral geschikt voor mensen die hun telefoon weinig gebruiken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: