Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van tba

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
4.6
(19)

Tba is een afkorting die meerdere dingen kan betekenen in de wetenschappelijke en zakelijk wereld, zo staat het in de biologie bijvoorbeeld voor thyroxinebindend albumine en als we het over recht hebben kan het wet terugdringing beroep op de arbeidsongeschiktheidsregeling betekenen. Maar in de volksmond betekent tba simpelweg: to be announced.

Engelse afkorting

Tba is een Engelse term. Het wordt nog niet zo heel vaak gebruikt in het vocabulaire van de gemiddelde Nederlander, maar begint wel zijn opmars te krijgen. De term tba staat dus voor to be announced, dit is Engels voor wordt aangekondigd. Het wordt vooral gebruikt in de wereld van de media. Vaak zijn er al geruchten en misschien trailers uitgekomen voor een bepaalde film, game of CD. Je weet dat de film volgend jaar in de bioscoop zal komen, maar de datum is nog onbekend. Dan zie je vaak de titel van de film met daaronder tba. Ook zie je de term vaak bij muziekfestivals. Een datum en locatie is al uitgezocht, maar er zijn nog geen artiesten bekend gemaakt. Ook dan kom je de term tba tegen.

Naast tba heb je ook nog de term tbd en tbc. Bij tba staan de details vaak al vast, maar kan het nog niet aangekondigd worden. Tbd staat voor to be determined, dan is nog niet bepaald of het project doorgaat. Als laatste is er nog tbc, dat staat voor to be confirmed. De geruchten zijn er en wellicht zijn er al details uitgekomen, maar het een en ander kan nog veranderd worden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.6 / 5. Stemmen telling: 19

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: