Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van taxicentrale

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is een taxicentrale?

Een taxicentrale is de organisatie die alles regelt en aanstuurt voor de taxichauffeurs, de auto’s waarin ze rijden en de klanten die ze vervoeren. Een goed voorbeeld daarvan is Taxi Best, een taxicentrale in Best.

Al lang sprake van taxi’s

Taxi’s zijn al heel erg oud, ze gaan zelfs al terug naar de tijd dat de eerste auto’s op gang kwamen. Een taxi is een persoon die een andere persoon van plek A naar plek B brengt voor een financiële vergoeding. Echter kun je jezelf niet zomaar een taxi noemen, dit is nu ook de hele discussie rondom de Uber zaak. Om te gelden als taxi moet je namelijk aan allerlei richtlijnen voldoen. Daarnaast is het voor sommige taxi’s vereist om bepaalde vergunningen te vragen.

Zo herken je een taxi

Een taxi is te herkennen aan het taxi bord op de bovenkant van de auto. Een auto die toch een ritje aanbied tegen een bepaald bedrag, zonder dat hij hiervoor dit bordje heeft, is dus strafbaar. Dit maakt het wel lekker makkelijk, je kunt zo zien waar de taxi’s zijn. Taxi’s staan normaal gesproken op drukke en publieke plekken. Denk hierbij dus aan een vliegveld of station. Dit komt natuurlijk omdat hier vaak de mensen zijn die een ritje willen hebben. Een gemiddelde taxi rit kost 50 euro, afhankelijk van de duur en afstand.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: