Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van tafeltennis

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Veel mensen gebruiken de termen tafeltennis en pingpong door elkaar. Toch zit er verschil in deze twee benamingen. Dit is goed te zien als je kijkt naar hoe tafeltennis ontstaan is.

Tafeltennis is ontstaan in de jaren ’70 van de 19e eeuw. Aangezien het weer in Engeland niet altijd optimaal is, besloten de mensen het tennis binnen te spelen. In de woonkamer is er niet zoveel ruimte voor echt tennis waardoor het spel werd verkleind naar de eettafel dat als veld diende. Met een geïmproviseerd racket en balletje ontstonden de beginselen van tafeltennis.

Spelletjesfabrikanten hadden deze ontwikkeling in de gaten en produceerde attributen voor dit nieuwe spel. De eerste batjes en balletjes ontstonden. Het balletje was altijd het moeilijkste onderdeel. Destijds werden de balletjes van kurk of rubber gemaakt. Deze materialen stuiterden te hard. Aangezien het spel binnen in de huiskamer gespeeld werd was dit niet een handige eigenschap.

In het begin van de 20e eeuw ontstonden er nieuwe ontwikkelingen rondom tafeltennis. De Brit James Gibb nam een balletje mee vanuit zijn reis naar Amerika. Dit balletje was gemaakt van celluloid. Dit is een plastic-achtig materiaal. Dit balletje had wel de geschikte stuit. De fabrikant Gossima produceerde deze nieuwe bal. Hij noemde het spel ‘’Pingpong’’. Vernoemd naar geluid dat je hoort bij het spelen met dit nieuwe balletje. De pingpongballen zijn dus de grondlegger van de naam van de sport.

Door het begin van de Eerste Wereldoorlog stagneerde de groei van het spelletje Pingpong. Na de oorlog groeide het spel uit tot een sport. Aangezien de naam Pingpong een merknaam was, werd de naam ‘’tafeltennis’’ de wereld in geblazen. Er werd nu echt gespeeld op een tafeltennistafel met goede tafeltennisbatjes en balletjes.

Doordat de Britse militairen het spelletje vaak meenamen naar het buitenland, werd Pingpong steeds meer gespeeld in het buitenland. Zo domineerde de Hongaren de tafeltennisport gedurende de eerste jaren. Na de Tweede Wereldoorlog werd de sport tafeltennis in Azië enorm populair. Na Japan werd China in de jaren 60 het beste land in de sport. Dit is nog steeds het land die de toon aangeeft op het topniveau. Sinds 1988 is tafeltennis een olympische sport geworden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: