Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van taatsdeur

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een taatsdeur is deur die anders ‘scharniert’ dan een gewone scharnierdeur. De taatsdeur heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen, mede veroorzaakt door de industriële stijl waar de taatsdeur goed in past. Maar wat is een taatsdeur nu precies?

Definitie taatsdeur

Een taatsdeur scharniert aan de boven- en onderkant van de deur. Er is een scharnierpunt in de vloer, en in het plafond. Een taatsdeur kan hierdoor naar twee kanten open. Ook wordt de term ‘pivotdeur’ voor hetzelfde gebruikt.

Wanneer is een taatsdeur de beste oplossing?

Door het scharniersysteem is een taatsdeur uitermate geschikt voor heel zware deuren. In de praktijk worden taatsdeuren hier vaak voor gebruikt. Onterecht kan hiermee gedacht worden dat taatsdeuren hetzelfde zijn als hele zware deuren.

Een voordeel is overigens dat de deuren heel ‘licht’ aanvoelen: het is heel gemakkelijk om een taatsdeur te openen. Bij stalen deuren, die heel zwaar zijn, kiest men vaak voor een taatsdeur uitvoering.

Een ander voordeel ontstaat omdat de deur naar twee kanten geopend kan worden. Je hoeft namelijk nooit meer ‘om een deur heen te lopen’ als je hem opent en dit kan handig zijn voor de indeling van een woning.

Een taatsdeur draait, of scharniert, op een punt op de vloer en op een punt aan het plafond. De deur wordt dus niet gedragen door gewone scharnieren. Dit zorgt ervoor dat de deur naar twee kanten open kan. Ook zorgt dit systeem ervoor dat de deur erg hoog of breed kan zijn. Bij een hoog plafond, kan dit een heel fraai beeld opleveren.

Omdat de taatsdeur boven en onder scharniert, is er in principe geen kozijn, en dat kan een voordeel zijn. Esthetisch kan het natuurlijk wel wenselijk zijn om een paneel, of wand naast de deur te plaatsen.

Hoeveel kost een taatsdeur?

De kosten van een taatsdeur hangen af van de aanbieder, de materialen, de afmetingen en de opties. De taatsdeuren zijn populair in stalen uitvoering. Een stalen taatsdeur is verkrijgbaar voor een bedrag tussen ca 1400,- en 3500,- euro per deur. Een houten taatsdeur is verkrijgbaar vanaf ca 400,- euro en aluminium taatsdeur vanaf ca 1200,- euro.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Huis & DIY
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: