Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van T-shirt

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

We hebben er allemaal minimaal één, maar wat is het nou eigenlijk een T-shirt?

De herkomst van het T-shirt

Het kledingstuk is oorspronkelijk ontstaan als ondergoed of ondershirt om te dragen onder een overhemd, polo of trui. Het shirt werd echter steeds populairder waardoor het steeds normaler werd om het shirt als reguliere bovenkleding te dragen. Tegenwoordig draagt iedereen t-shirts in verschillende kleuren en maten en is het echt een kledingstuk op zich. Dit omdat ze er zijn in zoveel verschillende modellen en prints, op deze manier heb je voor ieder wat wils, maar ook vooral omdat het lekker zit en makkelijk te combineren is als laagje onder een vest.

De herkomst van de naam

Maar hoe komt dit bovenstuk nou aan zijn naam? Dat is eigenlijk heel makkelijk te verklaren. Kijk maar eens naar de vorm van je t-shirt! Door het lange lijfje en de twee korte mouwen ontstaat er heel natuurlijk de letter T. De meeste shirts bestaan voor het grootste gedeelte uit katoen en worden gecombineerd met elastaan om een elastisch effect te creëren.

Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende modellen verkrijgbaar, met een diepe hals, langer lijfje of V-hals. Longsleeve varianten, ofwel t-shirts met lange mouwen zijn tegenwoordig ook heel normaal. Maar het meest originele model blijft toch wel het witte tshirt. Op internet is er een breed aanbod van moderne en goedkope witte T-shirts verkrijgbaar!

De geschiedenis van het T-shirt

We hebben net al even ingezoomd welke herkomst de functie van het tshirt heeft en hoe deze hedendaags gedragen worden. De geschiedenis van het witte t-shirt neemt ons zelfs mee terug naar het begin van de 20 eeuw. Het is een Europees product maar werd door soldaten al snel opgepakt en meegenomen naar Amerika. Bekende namen voor die tijd zoals James Dean droegen het shirt met veel charme waardoor de goedkope witte tshirts steeds populairder werden. Hierna is het echt een status symbool geworden terwijl het in eerste instantie was bedoeld als rebelse reactie op het dragen van ondergoed als bovenstuk.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: