Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van systemisch coachen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wanneer je aan jezelf werkt dan zit je vaak bij een coach die je hierin helpt. Deze coach die helpt je om over je problemen te praten en helpt je om hiermee om te gaan, zodat je weer verder kan met je leven. Je hoeft namelijk niet met deze problemen te blijven zitten. Vaak komen problemen van mensen van nog voorgaande generaties, bijvoorbeeld van de ouders, maar ook van de grootouders. Dit is vaak iets wat je zelf niet weet, maar wat door een coach naar boven gehaald kan worden. Als een coach denkt dat er nog problemen van vorige generaties bij je spelen dan gebruikt hij of zij de techniek systemisch coachen. Vaak zijn coaches hier ook in gespecialiseerd.

 

Wat is het?

Maar wat is systemisch coachen dan precies? Systemisch coachen is een manier van begeleiden waar je onderzoekt wat er over het hoofd wordt gezien. Je kunt hiermee patronen doorbreken of leren accepteren. Patronen, wat voor jou dus misschien problemen zijn, komen dus vaak voor uit eerdere generaties en zie je zelf niet. Andere mensen in je familie hebben hier ook last van of hebben hier last van gehad. Dat kunnen ze weten, maar dat kan ook onbewust zo zijn. Door middel van deze coaching kan je daarachter komen. Systemisch coachen kent in principe twee technieken: de familieopstelling en de structuuropstelling.

 

Familieopstelling

Wanneer je wordt geholpen met de familieopstelling dan wordt er vooral duidelijk waar het probleem vandaan komt. Je gaat aan de hand van poppetjes die een bepaalde kleur hebben je familie opstellen. Je zet daarbij de mensen die dicht bij je staan verder naar voren en de mensen die verder van je af staan meer naar achteren. Je ouders staan dus dichter bij je dan je grootouders. Daarbij kun je ieder poppetje met de schouder naar jou toe zetten of met de schouder van jou af. Zo kun je precies zien waar je probleem vandaan komt en waar het dus ooit begonnen is in je familie.

 

Structuuropstelling

Als je deze opstelling gaat doen dan krijg je inzicht in wat je werkelijk wil bereiken of je leert te begrijpen waarom het je niet lukt om je doel te bereiken. Deze opstelling kan hele verassende inzichten geven. Hier kan je met de coach in Rotterdam of ergens anders in Nederland over doorpraten. Een coach in Rotterdam of ergens anders in Nederland die gespecialiseerd is in systemisch coachen weet hier alles vanaf en zal niks gek vinden om te bespreken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: