Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van super fast charging

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Het kan behoorlijk frustrerend zijn dat een mobiele telefoon snel leeg gaat. Zeker na een dagje werken met een avondje uit in het verschiet, om de momenten te delen en contact te houden met het eventuele thuisfront heb je tenslotte toch voldoende batterij nodig. Om deze reden zijn de nieuwste mobiele telefoons van Samsung anno 2020 uitgerust met super fast charging, in het Nederlands wordt dit ook wel snellader genoemd.

Wat betekent super fast charging?

De nieuwe super fast charging technologie van Samsung is feitelijk hetzelfde als USB Power Delivery, dit betekent een upgrade van twee factoren: 1. De Samsung oplader en 2. de USB-C aansluiting van de telefoon. De Samsung oplader heeft namelijk het vermogen geupgrade van 15 watt naar 25 of 45 watt en er zijn geruchten dat het nieuwe vlaggenschip van Samsung de S21 of S30 laadstromen van zelfs 65 watt kan verwerken! Dankzij de speciale ’USB Power Delivery’ techniek, is het theoretisch gesproken zelfs mogelijk om 100 watt naar de mobiele telefoon te brengen. Je kunt je voorstellen dat een upgrade van 15 naar 100 watt een enorme verbetering is waarmee een accu veel sneller oplaadt.

Houd er echter wel rekening mee dat de laders ook intelligentie in zich hebben, nadat de batterij voor 75% is opgeladen kiest de oplader er voor om weer normaal te gaan laden. Dit doet men om de gehele levensduur van de batterij te verbeteren. In praktijk is super fast charging dus simpelweg een marketingterm voor USB Power Delivery, een technologie om een telefoon sneller op te laden!

Is iedere telefoon geschikt voor super fast charging?

Helaas is niet iedere telefoon geschikt voor het snelladen middels super fast charging (usb power delivery). Samsung gebruikt hiervoor een USB-C aansluiting voor de snellader, dit betekent dat de oudere Micro-USB telefoons niet geschikt zijn. Tevens moet de USB-C aansluiting genoeg vermogen kunnen doorvoeren naar de batterij van de telefoon, dit is vaak het geval, maar kijk dit voor de zekerheid altijd even na bij de aanschaf van een mobiele telefoon.

Heb je nog een oudere telefoon met micro USB? Dan heb je wel snelladers maar deze halen een maximumvermogen van 15 watt, dit is uiteraard wel al een verbetering van 50% op de gebruikelijke 10 watt.

En andere merken dan?

Waar Samsung het ‘super fast charging’ noemt, hebben andere merken weer andere benamingen gevonden voor USB Power Delivery. Je kunt dus ook bij merken als Apple, Huawei en OnePlus de juiste snelladers vinden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: