Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van stuhlgleiter

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een stuhgleiter is een plakker of een plastic dop om onder je stoelpoot te plakken. Dit doen ze meestal om het parket, de laminaat of andere gevoelige vloeren en tapijten te beschermen. Wanneer je een stuhlgleiter plakt onder je stoel dan zorgt het ervoor dat er geen teken van slijtage achter gelaten wordt of zelfs een scheur. De stuhlgleiter zorgt er ook voor dat wanneer je de stoel schuift er geen irritant geluid van komt.

Hoe kies je de juiste stuhlgleiter

Het soort stuhlgleiter hangt vooral af van het materiaal waarop je stoel staat. Ook verschilt het van de soort stoelpoot dat je stoel heeft. De laatste jaren is het parket en laminaat een steeds bekender materiaal als vloer. Laminaat is een vrij delicate vloer en heeft geen lang levensduur dus als hier krassen of deuken op zijn gekomen is het niet mogelijk om daarvan af te komen. Bij houtenvloeren worden vooral de vilt doppen of de Scratchnomore stuhgleiter gebruikt om de vloer te beschermen.

Tapijt wordt ook vaak als vloerbekleding gebruikt dit vooral in huizen omdat het een warme sfeer geeft aan je woning. Tapijt is ook geluiddempend en isolerend maar het materiaal van tapijt gaat niet zo heel lang mee. Als je stoelen op een tapijt hebt dan is het best dat je een zee gladde stuhlgleiter gebruikt zoals teflon of metaal. Dit zorgt ervoor dat de stof niet rekt.

Er bestaan zeer veel soorten gladde vloeren waaronder leisteen, vinyl, rubber, zeil, gietvloeren, etc. Wanneer jezelf vindt dat de vloer waarop je stoel staat veel te glad is kun je het best kiezen voor bijvoorbeeld anti-slip voetjes. Gladde vloeren zijn ook erg krasgevoelig. Omdat een gladde vloer er glad uit hoort te zien zie je dus ook heel duidelijk als er krassen of deuken op zijn. Dit kun je voorkomen door gebruik te maken van bijvoorbeeld vilt of een afgeronde stuhlgleiter.

De juiste maat

Het is niet echt handig om de diameter van je stoelpoot op te meten en dit kan best lastig zijn. Om de perfecte maat van je stuhlgleiter te weten is er een meethulp ontwikkeld om je stoelpoot met gemak op te meten. Je wikkelt de meethulp rond de stoelpoot en leest de maat af waar het beginpunt zich overlapt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: