Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van stucbenodigdheden

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
3
(2)

Wat zijn stucbenodigdheden?

Stucbenodigdheden omhelst alle gereedschap en stucadoorsmaterialen die een stucadoor nodig heeft om te werken aan stucwerken. Afhankelijk van de specifieke klus kan dat gaan om werkzaamheden aan een plafond, gevel, ornamenten of het stucen van een muur.

Verschillende soorten stucwerk

Er zijn verschillende soorten pleister om uit te kiezen. Glad stucwerk is de meest populaire van alle mogelijkheden en het gemakkelijkste met stucbenodigdheden uit te voeren. Deze vorm van stucwerk wordt met de hand op een bestaande ondergrond aangebracht.

Glad stucwerk

De meeste woningen worden tegenwoordig glad gestuct. Het plafond van een ruimte kan aanzienlijk verbeterd worden door het te bepleisteren. Pleisterwerk wordt dan gewoonlijk gebruikt om het aan te brengen. Zelfs muren worden soms behangen of met verf beschilderd, waardoor ze er moderner uitzien. Dit stucwerk is ideaal voor een eigentijds interieur omdat het zo veelzijdig is.

Spuitwerk

Spuitpleisterwerk, zoals de term al aangeeft, wordt met een spuitmachine gespoten in plaats van met de hand aangebracht. Het werk is aanzienlijk minder duur, maar de dikte van de laag is geringer. De film zal gemakkelijker beschadigd worden omdat hij dunner is.

Sierpleister

Er zijn verschillende soorten sierpleister/schuurwerk op de markt te vinden. Men spreekt meestal van schuurwerk. Je kunt de structuur aanpassen door te kiezen voor fijn of grof schuurwerk.

Sierpleistersoorten

  • Spachtelputz
  • Spachtelputz grof
  • Granol
  • Rustiek

Leemstuc

Leemstuc is een goedkope, natuurlijke vorm van stuc die zeer duurzaam is. Leem reguleert vocht en laat damp door, met warmteophoping tot gevolg. Als gevolg daarvan is het een goede zaak voor het lichaam. Volgens sommigen heeft aardepleister het vermogen om wonden te genezen en je meer op je gemak te laten voelen.

Tadelakt

Tadelakt, ook bekend als sierstuc, is een mooi en traditioneel Marokkaans stucwerk. Tadelakt wordt typisch gebruikt in badkamers en woonkamers. Tadelakt is waterafstotend, slagvast, en heeft unieke natuurlijke kwaliteiten. Als je een groot budget hebt, kan tadelakt je huis ontzettend verfraaien.

Microbeton en microcement

Microbeton en microcement zijn zowel aantrekkelijk als duurzaam. Omdat ze echter erg duur zijn, worden ze niet vaak in stucwerk gebruikt. Microbeton is vrij moeilijk te onderhouden omdat het zowel waterafstotend als kleurvast is. Het wordt vooral gebruikt in badkamers en op werkbladen.

Beton Ciré

Beton Cire (stucwerk met cement) is mooi en luxueus, maar ook nogal prijzig. Het kan gebruikt worden voor muren, plafonds, keukenwerkbladen, en douchevloeren. Het stucwerk is waterdicht, slagvast, en vergt geen onderhoud.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 3 / 5. Stemmen telling: 2

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: