Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van strap-on

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Het woord ‘strap’ kan van alles betekenen. Maar als we het over seks hebben, verwijst het meestal naar één ding: strap-on’s, een dildo die je aan je lichaam kunt vastmaken met een harnas voor handsfree plezier.

Terwijl strap-on’s in de media doorgaans hand in hand gaan met wilde of SM-seks, kan in feite iedereen een strap-on gebruiken, ongeacht genderidentiteit, seksualiteit of geslacht. Meer en meer reguliere shows beginnen de strap-on zelfs te normaliseren.

Wat is een strap-on dildo?

Een strap-on dildo is in feite een voorbinddildo. Een seksspeeltje dat meestal bestaat uit een dildo en een harnas, waarmee de ​​dildo aan een persoon vastgemaakt kan worden.

De persoon die de dildo ‘ombindt’, kan deze gebruiken om zijn partner te penetreren zonder zijn handen te gebruiken. De dildo zit meestal laag op het lichaam van de persoon die hem draagt, waarbij het platte oppervlak van het speeltje over de schaamstreek van de persoon rust.

De beste strap-on dildo wordt geleverd met een externe of interne vibrator, om de persoon die het speeltje draagt ​​te stimuleren op hun geslachtsdeel.

Door wie worden strap-on dildo’s gebruikt?

Strap-on’s kunnen door iedereen gebruikt worden, ongeacht het geslacht. Hoewel veel van de meest zichtbare opties zijn gemaakt met mensen met vagina’s in gedachten, bestaan ​​er tevens strap-on’s met holle dildo’s, voor mensen met erectiestoornissen of kleinere penissen.

Zo kies je de juiste strap-on dildo en harnas

Het kiezen van een strap-on heeft alles te maken met de voorkeuren van jou en je partner, want er is een scala aan keuzes.

De dildo

Beginnend met de dildo, is het materiaal ongelooflijk belangrijk om te overwegen. De meest betrouwbare soorten dildo’s zijn die gemaakt van 100% siliconen, roestvrij staal en glas. Siliconen voelen zacht aan en leven het meest op de huid vanwege de flexibele textuur.

Te vermijden materialen zijn ftalaten (een chemische stof die wordt gebruikt om de flexibiliteit van goedkoop speelgoed te vergroten), gelei (die doorgaans ftalaten bevat) en rubber. Deze materialen kunnen na verloop van tijd je lichaam beschadigen door je bloot te stellen aan chemicaliën.

Het harnas

Zodra je je dildo hebt uitgezocht, is het tijd om je harnas te kiezen. Harnassen zijn meestal gemaakt van leer, nylon, zachte kunststoffen en dik katoen. Leren harnassen zijn over het algemeen beter dan goedkopere materialen zoals zachte kunststoffen en nylon, maar ze zijn allemaal lichaamsveilig.

Meer lezen over dildo’s in het algemeen? Op Singlessite.nl vind je meerdere artikelen over dit type sextoys!

De beste seksposities voor beginners van strap-on dildo’s

Hoewel er een eindeloos aantal seksposities is die je kunt bereiken met een strap-on, zijn een aantal van de gemakkelijkste posities om mee te beginnen de missionaris, Doggy-style en elke ruiterpositie.

Deze posities maken doorgaans namelijk een langzame penetratie en maximale stabiliteit mogelijk. Daarnaast is het minder waarschijnlijk is dat de strap-on wegglijdt voor degenen die er voor het eerst mee experimenteren.

Voor mensen die een strap-on gebruiken voor anale seks, kunnen andere posities fijn zijn. De partner die wordt gepenetreerd kan bijvoorbeeld op bed liggen of knielen, terwijl de penetrator van achteren staat. Beide partners kunnen tevens gaan staan, afhankelijk van hun lengte.

Glijmiddel gebruiken

We raden altijd glijmiddel aan om de strap-on ervaring comfortabeler te maken. Zorg er echter voor dat je het type glijmiddel controleert, aangezien glijmiddelen op siliconenbasis sextoys kunnen aantasten.

Tot zover deze informatie over de strap-on dildo. Een sextoy waar nog steeds een taboe op heerst, maar die steeds meer genormaliseerd wordt in de wereld van sextoys, net zoals de vibrator.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: