Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van stoorstoffen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een stoorstof is een stof die het sorteer- en recycleproces verstoord. Ook kan een stoorstof de kwaliteit van gerecycled materiaal aantasten. Deze stoffen hebben een negatief effect op meer dan alleen hun eigen verpakking. Wanneer een stoorstof in het sorteer- en recycleproces terecht komt kunnen er storingen en onveilige situaties ontstaan. Recycle machines kunnen vast komen te zitten, waardoor het proces vertraagd wordt. Het is hierdoor belangrijk dat stoorstoffen zo min mogelijk in het recycleproces voorkomen.

Voorbeelden van stoorstoffen

Stoorstoffen komen in verschillende vormen voor, maar hebben veel impact op het sorteer- en recycleproces. Een stoorstof is te herkennen door een logo die staan voor gevaarlijke stoffen. Dit materiaal mag niet bij het gewone afval en zal op een andere manier verwerkt moeten worden. Echter, er staat niet altijd een logo of waarschuwing op een stoorstof. Een stoorstof kan namelijk ook een verpakking zijn die wel gerecycled kan worden, maar die onvoldoende leeg is. Denk bijvoorbeeld aan een melkpak waar nog veel melk in zit. Ook dat kan voor een verstoring van het recycleproces zorgen. Het is daarom erg belangrijk ervoor te zorgen dat de verpakking ten alle tijden zo leeg mogelijk is. Daarnaast is medisch afval, als infuuszakken of injectiespuiten, ook een stoorstof. Het is gevaarlijk wanneer deze producten bij het gewone afval komen. Andere voorbeelden van stoorstoffen zijn: elektrische apparaten en snoeren, speelgoed, harde kunststoffen, videotapes, kabels en touwen. Al deze producten zullen in een andere container moeten worden gestopt, zodat ook deze op de juiste manier verwerkt kunnen worden.

Stoorstoffen recyclen

Hoewel je er zelf misschien geen last van hebt om stoorstoffen bij het recycle-afval te gooien, is het toch belangrijk je aan dit proces te houden. Al ons afval is namelijk meer waard dan je denkt en door te recyclen besparen we grondstoffen die anders opnieuw gewonnen moeten worden. Ook de stoorstoffen kunnen namelijk opnieuw gebruikt worden. Doordat je gaat recyclen worden alle producten efficiënter gebruikt, putten we de aarde minder uit en zorgen we ervoor dat het klimaat minder snel achteruit gaat. Zorg er daarom voor dat je de stoorstoffen op de juiste manier weggooit.

Container huren Utrecht

Wanneer je van plan bent om te gaan recyclen kan het handig zijn om een container te huren in Utrecht. Deze container helpt je met het eerste zetje van de grote schoonmaak. Je voorkomt dat je een paar keer op en neer moet rijden. Hiermee bespaar je tijd, waardoor het recyclen een stuk leuker voor je wordt. Vanaf dan is het slechts een kwestie van bijhouden!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Huis & DIY
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: