Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van stilzwijgend verlengen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Iedereen heeft wel eens een abonnement afgesloten. Of dit nu ging om je telefoonabonnement of om je televisie en internet. Meestal is de looptijd voor zo’n soort abonnement 1 of 2 jaar. Vaak wordt dit abonnement afgesloten en vervolgens wordt er nooit meer naar omgekeken. Het is wel prima zo. Althans, dat denken de meeste. Sterker nog, veel mensen vergeten dat het abonnement na een bepaalde periode afloopt. Hier gaat het vaak mis. Wat er gebeurd als je het abonnement niet opzegt of wijzigt, dan word deze, zoals dat zo mooi heet, stilzwijgend verlengt. Dit houdt in dat het abonnement zonder overleg tussen jou en de aanbieder wordt verlengd voor een onbepaalde tijd. Kom je hier na de verlening achter en wil je alsnog opzeggen, dan kun je dit doen met een opzegtermijn van 1 maand.

Natuurlijk is het vervelend als dit gebeurd en er niet over gecommuniceerd, maar dit recht heeft de aanbieder nu eenmaal. Een goede tip om trammelant te voorkomen is om goed bij te houden wanneer jouw abonnement van start gaat én wanneer dat deze eindigt. Wanneer je dit weet, dan kun je net voor het verlopen van het abonnement contact opnemen met de aanbieder. Samen kunnen jullie dan mondeling een overeenkomst afsluiten. Zo kom je nooit voor onverwachte kosten en voorwaarde te staan.

Een abonnement opzeggen of wijzigen is niet moeilijk

Er bestaat een misconceptie dat het opzeggen van abonnementen erg lastig is, maar niets is minder waar. Het is zelfs zo dat je een abonnement binnen enkele minuten kunt wijzigen of volledig kunt opzeggen. Heb je dit geprobeerd maar lukt het niet, dan zijn er verschillende websites die je hierbij kunnen helpen. Een goed voorbeeld hiervan is 123opzeggen. Abonnementen opzeggen via 123opzeggen is erg eenvoudig. Je hoeft alleen maar in te typen welk abonnement je graag wilt opzeggen en de rest spreekt voor zich.

Het is zonde om vast te blijven zitten aan een abonnement waar je eigenlijk vanaf wil. Kom je erachter dat dit jouw situatie is, dan moet je direct actie ondernemen. Blijf niet stil zitten en ga er direct achteraan.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: