Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van spoedcursus autorijbewijs

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Tegenwoordig kun je snel je autorijbewijs halen. Hiervoor kun je een spoedcursus voor volgen. Dat klinkt als een interessante oplossing, maar wat houdt het precies spoedcursus autorijbewijs in? In dit artikel vertellen we je meer over een spoedcursus rijbewijs.

Hoe werkt een spoedcursus rijbewijs?

Een rijopleiding duurt normaal gesproken een half jaar tot een jaar. Het ligt er per persoon aan hoeveel lessen er nodig zijn. Sommige mensen hebben niet de tijd om al die maanden rijlessen te nemen. Hier voor is een theorie spoedcursus de perfecte uitkomst. Met zo’n cursus ben je ongeveer tussen de vijf en veertien dagen kwijt. Dit ligt er ook aan hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt.

Bij een spoedcursus maak je langere lesuren per dag. Je hebt ongeveer 3 tot 4 lesuren op een dag. Je hebt dus eigenlijk evenveel lessen als bij een reguliere opleiding alleen dan in een kortere tijd. Aan het einde van je spoedcursus neem je ook het praktijkexamen af bij het CBR. Bij een spoedcursus moet je wel je autotheorie vooraf op zak hebben. Als je dat niet hebt, is er een grote kans dat je je praktijkexamen moet gaan uitstellen. Zeker met die lange wachttijden van het CBR.

Hoeveel kost een spoedcursus?

Een spoedcursus kost over het algemeen 600 tot 1200 euro. Het is over het algemeen voordeliger dan een reguliere opleiding. Daar ben je namelijk al gauw het dubbele kwijt. Voor een spoedcursus hebben leerlingen vaak iets minder uren nodig.

Voordelen spoedcursus rijbewijs

In een korte tijd je rijbewijs op zak. Dat is het grootste voordeel van een spoedcursus. Dit maakt het daarom ook makkelijk in de zomervakantie plannen. Je hebt dan geen last van andere afspraken zoals school of werk. Daarnaast is het best wel intensief. Het voordeel van meerdere lesuren kort op elkaar is dat de opgedane kennis en ervaring vers in je hoofd blijft zitten. Hierdoor heb je een groter leervermogen waarbij de prestaties sneller worden verbeterd. Dit

Doordat je je autotheorie al van tevoren hebt gehaald, kun je je tijdens de praktijklessen volledig focussen op de theorie die je al bezit. Ook is een spoedcursus ideaal voor snelle leerlingen.

Nadelen van een spoedcursus rijbewijs

Het halen van een spoedcursus rijbewijs is best wel intensief. Je begint namelijk zonder rijervaring en dan moet je een paar dagen lang autorijden, meerdere dagen na elkaar. Dat kunnen best pittige ritten zijn. Je moet continue je focus erbij houden. Vaak is zo’n theoriespoedcursus ook moeilijk te combineren met een fulltime baan.

Een korte lesperiode kan ook zorgen voor extra druk. Je praktijkexamen moet ook al ingepland worden als je ent begint met de rijlessen. Daarom is het belangrijk om een snelle leerling te zijn. Voor mensen met faalangst is het niet heel handig om voor een spoedcursus te kiezen. Als er ondanks de faalangst toch wordt gekozen voor een spoedcursus, dan is dit wel belangrijk om aan te geven bij je rijschool.

Ook is het zo dat je maar een bepaalde tijd gefocust kunt leren autorijden. Na verloop vaan tijd neem je minder informatie op. Daarom kun je eigenlijk maar 2 uur achter elkaar rijden. Bij een spoedcursus krijg je daarom ‘s middags en ‘s morgens een paar uur les, zodat je ook even je rustmomenten kunt pakken.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: