Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Split Airco

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een Split Airco is een airco met een binnen en buitenunit. Door koelvloeistof wordt de lucht gekoeld en de kamer in geblazen. Ook wordt warme lucht weggezogen en naar buiten afgevoerd.

Een split airco gebruiken als warmtepomp?

Ja een split airco unit kan ook als verwarmer gebruikt worden en kan een goedkopere manier zijn om je huis mee te verwarmen dan via de CV ketel. Dat komt, omdat de airco unit stroom verbruikt. Dit terwijl de meeste verwarmingsinstallaties in de Nederlandse huizen gas gebruiken om te verwarmen. Gas is echter fors duurder dan stroom, ook als gekeken wordt naar efficiëntie.

Een airco plaatsen gecombineerd met zonnepanelen

Een airco verbruikt dus stroom en staat doorgaans overdag aan, als het heel warm is in de zomer. Tijdens ditzelfde tijdstip staat de zon ook hoog en kun je met zonnepanelen die energie opwekken die je nodig hebt om je airco te laten draaien. Zo verbruik je geen onnodige energie, want je wekt alles wat je nodig hebt zelf weer op. Meer comfort, geen hogere rekening.

Voordelen van een split airco?

Een split airco unit heeft met name als voordeel dat dit systeem het sterkste een kamer kan afkoelen. Dit in tegenstelling tot andere oplossingen als een mobiele airco of aircooler. Daarnaast voegt het ook waarde toe aan je huis. Bij een verkoop, zullen de meeste kopers blij zijn met de installatie. Een meerwaarde dus.

Nadelen van een airco met buitenunit?

De buitenunit ziet er meestal niet heel mooi uit en moet vaak aan de muur gemonteerd worden. Als je dit niet mooi vindt dan is deze oplossing mogelijk niet iets voor jouw. Het zijn daarnaast ook systemen waar je ook een flinke investering voor nodig hebt denk aan een 1.500 euro minimaal.

Waar moet je op letten?

Je moet vooral opletten waar je het systeem monteert, dat deze niet in de zon komt te hangen. Dat de blaasrichting vrij is van obstakels en zich niet recht boven je bevind. Dat voelt meestal niet fijn namelijk. Wat ook belangrijk is, is dat deze systemen om de twee jaar onderhoud nodig hebben. Dit om het systeem efficiënt te laten functioneren en ook de luchtkwaliteit te waarborgen. Er gaat in 2 jaar nogal wat vieze lucht doorheen, de filters moeten daarom periodiek worden schoongemaakt. Gelukkig is dit niet heel veel werk en zo gedaan bij de meeste systemen die er tegenwoordig zijn.

Overweeg je een airco te plaatsen? Laat je dan goed informeren.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: