Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van spiegelen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Je hoort te term spiegelen in veel sectoren terug komen. Supermarkt medewerkers zullen het wel herkennen. Daar betekent spiegelen het netjes neerzetten van de artikelen in de schappen. Je weet wel, etiket naar voren gedraaid en alles symmetrisch in het vakje. Je zet alles bewust zo ver mogelijk naar voren. Dit geeft het effect dat alle schappen volledig zijn gevuld, een spiegel-effect. Een taak die je als vakkenvuller wel of juist niet leuk vind.

Spiegelen in de supermarkt is niet alleen voor het oog, er wordt meer gedaan. Zo wordt er tijdens het spiegelen van de producten ook gelet op de houdbaarheidsdatum van de artikelen. Na een drukke dag in de supermarkt kan het nog wel eens zijn dat producten met verschillende houdbaarheidsdatums door elkaar raken. Aan de spiegelaar de taak om de producten die als eerste over de datum zouden gaan vooraan te zetten. Dit zodat er zo min mogelijk artikelen verspilt worden.

Spiegelen tijdens het auto rijden

Voor de mensen die autorijles hebben gehad, jullie kennen een ander soort spiegelen. Om te kunnen slagen voor je rijbewijs moet je namelijk goed gebruik kunnen maken van de spiegel van de auto. Alles wat met deze techniek te maken heeft noem je spiegelen. Nu snappen mensen vaak niet dat veel leerlingen moeite hebben met spiegelen, maar toch is het zo.

Tijdens je rijles wordt er door je instructeur veel op gehamerd. Zo veel mogelijk in je spiegel kijken is goed, zo weet je immers wat er voor en achter je gebeurd. Er word dan ook vaak een routine geleerd aan de leerling. Eerst vooruit kijken, dan in je zijspiegel en dan over je schouders. Een typisch gevalletje van oefening baart kunst.

Heb jij nog geen rijbewijs, maar ga je binnenkort wel aan de slag bij een autorijschool Eindhoven of omgeving? Dan weet je nu alvast dat spiegelen en belangrijk onderdeel is van je leerproces. Hoe eerder je het onder de knie hebt, hoe beter. De instructeur van je autorijschool in Eindhoven zal je precies vertellen hoe je dit het beste kunt doen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: