Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van speed pedelecs

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Speed pedelec, s-pedelec of high speed e-bike, allemaal dezelfde benamingen voor een fiets en niet zomaar een fiets. Deze fiets lijkt enorm op een elektrische fiets, maar dat is deze fiets zeker niet. Deze fiets is namelijk net ietsjes anders. De speed pedelecs gaan namelijk 45 kilometer per uur. Dat is enorm snel voor dit soort fietsen, want de elektrische fietsen gaan net 25 kilometer per uur. Speed pedelecs zijn dus een ideale vervanging voor een auto, zeker wanneer je even snel een boodschapje gaat doen. Voor je het weet ben je weer terug op je hippe fiets. Of kunnen we de speed pedelecs beter vervangende auto’s noemen?

Vervangende auto’s

Zoals net al is gebleken zijn de speed pedelecs enorm snel ten opzichte van de elektrische fietsen. De speed pedelecs zijn bijna vervangende auto’s te noemen, zeker binnen de bebouwde kom. Wist je dat een speed pedelec een kentekenplaat heeft? Dit is verplicht. Tevens moet je ook altijd een helm dragen wanneer je even snel een ritje gaat maken op deze fiets. Deze dingen komen, omdat de speed pedelecs binnen de categorie Lt1e vallen. Wanneer je binnen de bebouwde kom rijdt mag je zelfs op de weg rijden met dit soort fietsen, tenzij dat natuurlijk anders is aangegeven. Cool toch?

Waarom?

Nu vraag je je misschien af waarom je in hemelsnaam een speed pedelec zou kopen. Dat kunnen wij je vertellen want het kopen van een speed pedelec heeft een aantal voordelen. Zo is dit een zeer snelle manier om je te verplaatsen van A naar B. Bovendien is deze fiets veel schoner, want er is geen uitstoot van fijnstof of CO2. Wat ook fijn is, is dat je ’s avonds niet meer naar de sportschool hoeft. Door de pedelec blijf je namelijk fit. Je moet wel zelf bewegen, anders kom je niet vooruit. Wat ook nog een voordeel is, is dat je geen file stress meer hebt. Je komt altijd aan op je werk, zelfs als het vies weer is. De pedelec ondersteunt je.

Toekomst

Speed pedelecs worden waarschinlijk de fietsen van de toekomst. Je zult ze ook steeds meer zien in de bebouwde kom. Deze fietsen zijn enorm handig, doordat je snel op de plek van bestemming bent. Bovendien hoef je deze fietsen niet per se te kopen, je kunt ze ook gemakkelijk leasen. Zie jij jezelf in de toekomst al rond rijden op een speed pedelec?

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: