Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van solar 

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Solar staat voor solair of zonne-. Het verwijst naar de zon. Een sol deity or sun deity is dan ook een zonnegod die de zon of een aspect ervan vertegenwoordigt. Sol betekent in het Spaans ook zon. Solar is ook een naam die zowel voor jongens, meisjes als andere genderidentiteiten gebruikt wordt. De betekenis van de naam is meestal iets van ‘vrede, gewenst’. Het is een naam die vooral aan Nederlandse en Vlaamse kinderen wordt gegeven.  

Zonne-energie 

Er zijn verschillende woorden waarin het woord voorkomt. Zo is er bijvoorbeeld solar energy, ook wel zonne-energie genoemd. Vaak wordt daarbij de link gelegd met zonnepanelen. Met zonnepanelen wordt het zonlicht omgezet in zonne-energie. Je ziet steeds vaker dat mensen zonnepanelen monteren op het dak van het huis of op een nabijgelegen schuur. In het straatbeeld zijn inmiddels zonnepanelen ook gemeengoed geworden. Sommige mensen die zonnepanelen hebben, hebben ook een accu. Daarmee zijn ze niet meer afhankelijk van een energieleverancier. 

Solar tuinverlichting 

Een bekende vorm van het gebruik van de zon zie je ook bij solar tuinverlichting. Het voordeel van deze tuinverlichting is dat ze overdag met een ‘kleine eigen zonnepaneel’ hun eigenstroom maken. Daardoor geven ze dan in de nacht weer licht af. Mensen zetten deze tuinverlichting dan ook vaak op zonnige plekken in de tuin zodat er optimaal van de zon kan worden geprofiteerd. 

World Solar Challenge 

De noodzaak aan alternatieven voor fossiele brandstoffen, maakt initiatieven zoasl de World Solar Challenge erg interessant. De bewuste Challenge is een tweejaarlijkse wedstrijd voor zonneauto’s. Dit zijn wagens die op zonne-energie rijden. De wedstrijd gaat maar liefst over een afstand van 3021 kilometer dwars door Autralië. In 1987 was de eerste Wereldwijde Challenge. Sinds 2009 maakt de wedstrijd uit van de Global Green Challenge. Dit is een Challenge waaraan niet alleen auto’s, maar ook andere voertuigen aan meedoen. 

Naam steeds populairder 

De naam Solar kan mogelijk populairder worden. Het is namelijk een zogeheten genderneutrale naam en tegenwoordig is het steeds meer in zwang om te kiezen voor een genderneutrale naam. De gedachte daarbij is dat het kind zo altijd een naam heeft die past bij de genderidentiteit. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: