Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van solar energy

Deze term wordt uitgelegd door:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Inhoudsopgave

0
(0)

Solar energy, ook wel zonne-energie genoemd, is precies wat je ervan verwacht. Energie die komt van de zon en wordt omgezet in bruikbaar licht of warmte. Solar energy is de laatste paar jaar een wereldwijde term geworden en het is in Nederland vooral populair geworden door zonnepanelen. Je ziet ze echt overal. Iedereen heeft wel één of meerdere gezinnen in de straat wonnen met een stel zonnepanelen op het dak van de woning. En waarom ook niet? Door de solar energy die de zonnepanelen op zich nemen besparen zij geld en helpen ze tegelijkertijd het milieu. Met behulp van zogeheten PV-cellen wordt het licht van de zon direct omgezet in stroom. Dit is voordeling voor jou, omdat je deze stroom kunt afstaan aan het elektriciteitsnet. In ruil voor de stroom krijg een kleine vergoeding. Een echte win-winsituatie dus!

Kosten besparen

Hoeveel je precies bespaart is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste is het aantal zonnepanelen dat je hebt van belang. Vervolgens speelt ook het aantal zonuren een grote rol. Toch zijn er gemiddeldes berekent om mensen een idee te geven van de potentiële stroomwinst. Jaarlijks leveren 10 zonnepanelen je ongeveer 3000 kWh aan stroom op. Niet mis!

Ben jij iemand die erover nadenkt om solar energy te ontarmen en zonnepanelen te nemen, kijk dan even goed wat jouw gemeente voor je kan betekenen. Veel gemeentes geven namelijk een subsidie voor het aanschaffen en plaatsen van zonnepanelen. Zij stimuleren huishoudens om zonnepanelen te nemen omdat dat beter is voor het milieu.

Het milieu

Behalve dat je jouw stroomkosten drukt, draag je ook nog eens een steentje bij aan een schoner milieu. Met jouw zonne-energie bespaar je namelijk ook enorm op CO2-uitstoot. We gaan weer even terug naar het gemiddelde van die 10 zonnepanelen. Daarmee voorkom je een uitstoot van ongeveer 1500 kg CO2 op jaarbasis. Dat getal is gelijk aan de gemiddelde uitstoot van een Nederlands huishouden per jaar.

Vergelijken

Let wel even goed op. Elke energieleverancier heeft net weer wat andere regeltjes en voorwaarden als het aankomt op het opwekken van zonne-energie. Vergelijken is weten, dus doe altijd je research voordat je beslissingen gaat nemen.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?