Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Software

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Software is een programma, applicatie of besturingssysteem dat een bepaald soort taken uitvoert. Voorbeelden hiervan zijn Windows 10, Microsoft Office en Adobe Acrobat. Al deze programma’s zijn software en worden bedoeld voor een bepaald soort taken. Hieronder zullen we wat meer over software vertellen en wat het precies inhoudt.

Wat is software?

Eigenlijk is het een computerprogramma met een collectie van instructies. Deze instructies zijn in de code geprogrammeerd. Dit wordt gedaan door een programmeur of een team van programmeurs. Door deze instructies weet het computerprogramma precies wat het met doen en hoe het moet communiceren met de hardware om de taak te kunnen uitvoeren.

Waar is software voor nodig?

Vroeger was software iets wat soms gebruikt werd. Tegenwoordig is dat niet meer zo en wordt software voor vrijwel alles gebruikt. Zo gebruik je meerdere software dagelijks op je telefoon, want ook je Android of Apple telefoon draait op software. Verstuur je een berichtje via Whatsapp? Ook dan gebruik je software. Open je Instagram? Ook dan gebruik je software. Kortom, software is niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Omdat software zoveel wordt gebruikt maken ontwikkelaars gebruik van licenties. Deze software licenties zorgen ervoor dat het gebruik van de applicatie of programma veiliger wordt.

Waar worden software licenties voor gebruikt?

Software licenties worden vrijwel overal voor gebruikt. Soms zijn deze betaald en soms is dit niet het geval. Ook je Whatsapp  heeft een bepaalde licentie die ervoor zorgt dat de data beter aan jouw telefoon gekoppeld blijft. Hierdoor wordt het een stuk moeilijker om in iemands chats te komen en dus blijft gevoelige informatie beter beschermd. Programma’s als Microsoft Office of Windows 10 zijn betaalde software licenties. Ook deze kunnen gratis gedownload worden, maar dan maak je wel kans op een onveilige versie of kun je zelfs een boete riskeren.

Online software kopen of illegaal downloaden?

Online je software kopen is altijd een betere optie. Niet alleen overtreed je hiermee niet de wet, maar heb je ook veel minder kans dat je schadelijke software in huis haalt. Daarnaast wordt online software vaker gecrackt en daardoor loop je de kans dat hier een gegevens lek inzit. Het gevolg is dat iemand met kwaadaardige bedoelingen en veel computerkennis grote schade kan aanrichten aan een computer. Daarnaast kan je niet aansprakelijk worden gesteld voor het beschadigen van intellectueel eigendom. Kortom, koop je software altijd bij een betrouwbare partij en maak geen gebruik van louche websites voor het aanschaffen van software.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: