Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van sneaker

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
3
(1)

Tegenwoordig heeft bijna iedereen ze wel in de schoenenkast staan: de sneaker. Deze schoen is niet meer weg te denken uit ons leven. Sneakers blijven zich ook ontwikkelen en worden steeds populairder. Over het algemeen zijn sneakers sportschoenen. Zo worden ze dan ook vaak genoemd. Ze worden in principe ontworpen om fysieke activiteiten uit te voeren, maar kunnen allerlei functies dienen.

Oorsprong

Sneakers zijn oorspronkelijk gemaakt om de houding die wij aannemen tijdens het hardlopen, fitnessen of voetballen te verbeteren. Zo wordt het hedendaags nog steeds gebruikt, maar ook worden sneakers nu als gewone schoenen gedragen. Ze zijn nu vaak onderdeel van onze outfit.

Waar komt de naam vandaan?

Veel mensen weten niet waar de term sneakers eigenlijk vandaan komt. De naam sneakers komt van het Engelse sneaking around. Dit betekent in het Nederlands rondsluipen. Met sneakers kun je heel gemakkelijk mensen besluipen, omdat je iemand niet hoort aan komen lopen bij het dragen van sneakers. Zo is de term sneakers eind 1800 ontstaan.

Eigenschappen

Sneakers zijn over het algemeen lekker zittende schoenen. Ze lopen lekker, zijn makkelijk aan en uit te doen en zien er vaak nog leuk uit ook. Dat deze schoenen lekker lopen vinden wij dan ook heel belangrijk. Iedereen draagt immers het liefst schoenen die naast het goed uitzien ook nog eens lekker zitten en lopen.

Soorten sneakers

Sneakers zijn te verkrijgen in veel verschillende soorten, maten, merken, kleuren, stijlen, etc. Er is zoveel keuze. Sneakers zijn er voor mannen en voor vrouwen. Bovendien zijn sneakers er voor alle leeftijden, van jong tot oud. Kinderen dragen meestal sneakers met klittenband, jongeren dragen sneakers met allerlei printjes en ouderen dragen nettere leren sneakers. Ook zijn sneakers te verkrijgen in verschillende soorten materialen zoals linnen, leer en kunststof. Merken maken verschillende sneakers zoals bijvoorbeeld Vans sneakers en Laviar sneakers. Lavair sneakers zijn wat luxere sneakers dan Vans sneakers.

Elke sport heeft ook zo zijn eigen soort sneakers. Het is dus belangrijk dat je bij het kopen van een paar sneakers nadenkt over de functie die de sneaker gaat dienen. Is het een vrijetijdsschoen of draag je de sneaker bijvoorbeeld tijdens het tennissen. Daarnaast kun je sneakers krijgen in verschillende prijsklassen. Dit ligt ook aan het merk sneaker dat je koopt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 3 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Recreatie & Sport
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: